eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

Selfie çekmek uğruna yavru yunusu öldürdüler!
Kıyıya vuran yavru yunusu gören insanlar, onu tekrar denize bırakmak yerine selfie çekilme yarışına girdiler.

Arjantin’deki Santa Teresita tatil köyünde kalan turistler kıyıya vurduğunu gördükleri yavru yunusu, birlikte resim çekilebilmek için sahile kadar taşıdı. Karaya çekilen yavru yunus, sıcağa dayanamayarak öldü.

Zavallı hayvan sıcaklıktan dolayı yaşamını yitirdi

Olay sırasında sahilde bulunan Hernan Coria’nın çektiği fotoğraflarında Santa Teresita tatil köyündeki kalabalığın yunusun etrafını sardığı görüldü. 

Aslında tatilciler, kıyıya yaklaşan savunmasız memelilerin derhal denize geri götürülmesi konusunda uyarılmıştı. Aksi takdirde sıcağın yunuslar için ölümcül olduğu önceden belirtilmişti. 

Ama yunuslarla fotoğraf çekilmek isteyen turistlerin bu uyarıyı göz ardı edişi, yavru yunusun ölümüne neden oldu. 

Vahşi doğa grubundan bir temsilci; “Bu olay insanlara yunusların derhal denize dönmesinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatır diye umuyorum” diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.