eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

TEOG 2017 sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak

26 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavlarının ardından gözler MEB'e çevrildi. TEOG 2017 sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG 2017 sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve milyonlarca ortaokul öğrencisinin katıldığı TEOG sınavında büyük bir emek harcndı. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri ve Yabancı Dil derslerinden sınav olan öğrenciler şimdi de heyecanla sonuçları bekliyor.

MEB takviminde yer alan bilgiye göre ise sonuçların Haziran ayı içerisinde açıklanacağı görülüyor. Öğrenciler sonuçların açıklanmasının ardından aldıkları puana göre uygun olan liselere tercih yapacak ve ardından tercih sonuçlarını bekleyecek.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sınav sonuçlarının duyurulduğu platform olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor. TEOG sınav sonuçları belli olduğunda EBA üzerinden öğrencilerin erişimine açılıyor.

Ardından öğrenciler EBA şifreleriyle sisteme giriş yaparak TEOG sınav sonuçları dahil olmak üzere aynı zamanda TEOG soru ve cevaplarına da erişebiliyor

Öğrenciler sınav sonuçlarının ardından tercih işlemini yapacak. Puanlarının yettiği liselere tercih yapacak olan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla kazandıkları liseye yerleşim işlemlerini tamamlayacak. Böylece 2017 TEOG süreci tamamen sonlanmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.