eşya depolama
Öne Çıkanlar Gizli Tehlike acun ılıcalı Halil İbrahim Fenilketonüri testi toyota

YGS 2017 sınav giriş yerleri bugün açıklanacak mı ÖSYM son dakika

2017 YGS sınavı için sayılı günler kaldı. Peki 2017 YGS sınav giriş yerleri belli oldu ne zaman açıklanacak? 2017 YGS sınavı ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce ( ÖSYM) 4-18 Ocak 2017 tarihinde başvurusu alınan 2017 YGS sınavı için artık heyecan dorukta. YGS 2017 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2017 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Her yıl yüz binlerce öğrencinin büyük emekler vererek hazırlandığı ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girmeye hak kazanabilmek için katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş sınavına (YGS) günler kaldı. Geçtiğimiz yıl yapılan YGS'de başvurular 20 Ocak'ta bitmiş, sınav giriş yerleri ise 14 gün sonra 3 Mart'ta açıklanmıştı. Buna göre 2017-YGS sınav giriş yerlerinin bugün 1 Mart 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor.

2017 YGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversiteye giriş için ilk aşama olan 2017-YGS için öğrenciler hazırlık içinde. Sınav, 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek. Tek oturumda yapılacak sınav saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek.

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekmektedir.

YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.