eşya depolama
Öne Çıkanlar şafak sezer sürtünme ile hamile merkez bankası Galatasaray Altay şifresiz izle Kasımpaşa

BUNDAN SONRA HAVADAN DENETİM İLE DEPREM HASARLARI BELİRLENECEK.
 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANMAYA BAŞLADIK SANIRIM.

Doğal afet sigortaları kurumu (DASK) ile tapu kadastro genel müdürlüğü (TKGM) arasında yapılan iş birliği sonucu ile depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasar alan bölgelerin havadan fotoğraflanacağı bildirildi.

Hava görüntülerin alınması ile birlikte dijital haritalar da üretilmeye başlanılacak ve DASK, TKGM gelen görüntüleri, büyük boyuttaki hasarların tespiti için kullanacağını açıkladı. Hasarların hızlı bir şekilde giderilmesi ve önemli ölçüde finansal analiz yapılması için gerekli bir durum olduğunun kararını vermiş olacaklar ki böyle bir uygulamayı yürürlüğe sokmaya karar verdiler. Teknoloji ile gelişen dünyada finansal kaybımızı kontrol etmek için iyi bir yöntem olduğunu düşündüğümüz bu durumu DASK yönetim kurulu başkanı Murat Kayacı şöyle açıkladı: “afet sonrası hasarlı bölgelerin havadan çekimleri yapılacak, elde edilen veriler sayesinde, DASK bünyesinde ki afet risk yönetim projesindeki önemli bir bileşeni olan finansal analizlerin fark algılama ve tahmin yazılımının büyük bir girdisi bu protokolde sağlanmış olacak” sözlerini sonlandırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.