eşya depolama
Öne Çıkanlar Gizli Tehlike Halil İbrahim acun ılıcalı Fenilketonüri testi sokağa çıkma yasağı

Emekliler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı? Temmuz 2016 zamlı maaş var mı?

Emeklilerin gündeminde Ramazan Bayramı öncesinde gözler ikramiye ve maaş haberlerine çevrildi. Emekliler Temmuz 2016 ayında zamlı maaş var mı? Emekliler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı?

Milyonlarca emekli bu haber resmen kilitlenmiş durumda. Emeklilerin maaşı ne kadar olacak? Temmuz 2016 ayında emekliler kaç lira zamlı maaş alacak? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme olacak mı? Temmuz ayı, tüm emekliler için zam ayı olacak. Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. Ramazan Bayramı'nda emekliler ikramiye alacak mı?

Emeklilere faizsiz kredi için çalışmalar devam ederken, 'avans' verilmesi de masada oalcak. İsteyen emeklilere maaşlarına karşılık belli miktarda avans verilebilecek. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere verilecek avansın, sisteme getireceği maliyeti değerlendiriyor. Yapılan çalışmanın önümüzdeki günlerde netleşmesi planlanıyor. Kısa sürede taslak haline getirilmesi amaçlanan düzenlemenin, Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Çalışmaya göre; isteyen emeklilere SGK'dan avans verilecek.

EMEKLİLER RAMAZAN BAYRAMI'NDA İKRAMİYE ALACAK MI?

Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşın 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak. Emekliler, özellikle yaz ve bayram dönemlerinde yaşadıkları nakit sıkıntısını avans sistemiyle atlatacak. Bankadan çektiği kredide faiz ve masraf ödemek zorunda kalan emekli, bu yüklerden kurtulacak.

Emekli Ramazan İkramiyesi 2016

Temmuz ayı 11 milyona yakın emekliye tam bir bayram yaşatacak. Emekliler hem zam hem de promosyon ile ek gelire kavuşacak. Zamlı maaşların Ramazan Bayramı öncesi verilmesi, promosyonunda bayrama yetiştirilmesi bekleniyor. Emeklilere 900 liralık promosyon ödenmesi gündemde. Memur emeklileri yüzde 5, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranına göre zam alacak.

Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişecek. Memur emeklileri toplu sözleşme kapsamında yüzde 5 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise enflasyon farkı alıp almayacağını öğrenmek için 4 Temmuz'u bekliyor. Bu tarihte açıklanacak enflasyon verileriyle her şey netleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.