eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr fırtına

Hazine Kripto Para Uyarısı Yaptı

Hazine Müsteşarlığı'nın resmi web sitesinde yayımlanan açıklama doğrultusunda Finansal İstikrar Komitesinin 34'üncü toplantısının Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında yapıldığı belirtildi. Toplantı genelinde küresel ve yerel ölçekteki gözlemlenen gelişmelerin ülkenin finansal piyasalarına etkilerinin konuşulduğu belirtildi. 

Gelecek döneme yönelik görünümlerin de ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğü toplantıda, bankacılık sektörüne yönelik uluslararası standartlara uyum doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemelerin etkileri ve politika yapım aşamasının desteklenmesi amacıyla sektördeki veri altyapılarının kuvvetlendirilmesinin ele alındığı ifade edildi.

Kripto Paralar Hakkında Uyarı

Vatandaşlara kripto paralar hakkında uyarılarda bulunulurken, kripto para piyasasının risklerinden bahsedildi. Kripto para birimlerinin ülkede yasal bir dayanağı olmadığının belirtildiği açıklamada kripto para piyasasında yapılan işlemlerin herhangi bir resmi otorite güvencesinde bulunmadığı dile getirildi. 

Bitcoin'in Piyasa Değeri Dalgalı

Kripto paraların arasında en bilinenlerden biri olan Bitcoin hakkında da açıklama yapılırken, Bitcoin'in piyasa değerinin çok fazla oynak olabildiği, dijital cüzdanların çalınabildiği ve kaybolabildiği gibi özelliklerinin olduğuna da dikkat çekildi. 

Ayrıca açıklamada Bitcoin'in dolaşımda olduğu piyasanın hiçbir resmi otoriteye veya garantör kuruma sahip olmadığı vurgulanarak, bazı kişiler tarafından yatırım aracı olarak nitelendirilen sanal paranın yasa dışı faaliyetleri yürütebilme konusunda da kullanıma açık olduğu ve bu duruma dikkat edilmesinin gerekli olduğu belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.