eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet yağmur 2022 asgari ücret brüt Sömestr sosyal medya

Honda araç Kullanıcıları Dikkat
 Japon Araç Firmalarından Biri Daha Araçlarını Geri Çağırıyor

                Son zamanlarda belirli sebeplerden dolayı araçlarını geri çağırmak zorunda kalan Nissan ve Toyota’dan sonra, Şimdi Honda’da da tüm dünyadan 4,9 milyon aracını kusurlu diye geri çağırıyor. Bunun nedeni ise hava yastıklarının muhtemelen kusurlu olabileceği yönünde. Bununla birlikte dünya genelinde toplam 30 milyonun daha üzerinde araç geri çağırılmış oldu.

                Geri çağırılan 4,89 milyon aracın 1,74 milyonluk kısmı zaten Japonya’da satılmıştı. Geri çağırılan Honda araçların Accord Hybrid Fit modelleri olduğu belirtildi. Yine Japon üretim firmasına sahip olan Nissan ve Toyota da dün aynı gerekçeden dolayı toplamda 6,5 milyon aracını geri çağırmıştı. Bu nedenle ABD, hukuki olarak bu olaya el koydu ve Honda’nın hava yastığı tedarikçi firması olan Takata ile ilgili bir takım iddialar ortaya atıldı.

                Malezya ve ABD’de meydana gelen araç kazalarında ki ölümlerden sorumlu tutulan bu firma için suçlama kaza sırasında hava yastıklarının patlayarak metal parçacıklar fırlatması. General Motors ve Honda gibi dev otomotiv üreticileri aynı nedenden dolayı, yani hatalı hava yastıklarından dolayı 30 milyon aracı geri çağırmıştı. ABD’de hem savcılık, hem de diğer denetim kuruluşları bu konu ile ilgili araştırma ve değerlendirme sürecine devam ediyor.

                Bu incelemenin ve suç duyurusunun raporuna göre bu kazalarda üretici firmaların suçu var mı, yok mu bunlar belli olacak. Soruşturmada bundan dolayı toplam 5 kaza inceleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.