eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr fırtına

Kırmızı et üretim miktarı acaba neden düştü!
 Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi,  geçen senenin son çeyreğinde, Kurban Bayramı'nın olduğu önceki döneme göre %21,9, bir önceki senenin aynı dönemine göre ise %26,2 azalarak 297 bin ton olarak gerçekleşti. 
TÜİK, 2015 senesinin son çeyreğine yönelik kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. 

Bu duruma göre, geçen sene son çeyrekte sığır eti üretimi 259 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi Kurban Bayramı'nın olduğu bir önceki döneme göre %24,4, bir önceki senenin aynı dönemine göre ise %26,7 azalış gösterdi. 

Koyun eti üretimi 30 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre %8,3 artışa geçerken, bir önceki senenin aynı dönemine göre %18,5 düşüş yaşadı. 

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde, Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 26,2 azaldı. Söz konusu dönemde bu üretim 297 bin ton oldu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.