eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet mahkum 9 uncu bölüm yağmur covid-19 Sömestr

1 Mayıs resmi tatil mi yarın Pazartesi okullar bankalar PTT noter açık olacak mı

1 Mayıs'ta kutlanan İşçi ve Emekçiler Bayramı ile ilgili karar TBMM tarafından verildi. 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? Yarın bankalar, PTT ve noter açık olacak mı?

Her yıl 1 Mayıs'ta kutlanan İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle öğrenciler ve kamu çalışanları yarının tatil olup olmadığını merak ediyorlardı. Son dakika açıklanan karar ile yarın 1 Mayıs resmi tatil ilan edildi.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ 2017

Dünya genelinde kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nda birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl da her yıl olduğu gibi 1 Mayıs 2017 tarihinde resmi tatil uygulamasının geçerli olacağı belirtildi.

1 Mayıs, tarihte ilk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde ortaya çıktı. Taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar yürüyüş düzenledi.

Ülkemizde de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22 Haziran 2009 tarihinde kabul edilen yasa ile 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

TBMM tarafından yapılan son dakika açıklamasında, " 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçilerin dünya genelinde kutladığı bir bayramdır. 1 Mayıs gününde birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele için çeşitli etkinlikler düzenlenir. Resmi Gazete’de “İşçi Bayramı” Bakanlar Kurulu tarafından 1 Mayıs 2009 tarihi kararı ile “resmi tatil” ilan edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

BANKALAR, PTT VE NOTER YARIN 1 MAYIS AÇIK MI?

1 Mayıs Pazartesi günü kamu çalışanları da izin yapacağından bankalar, PTT ve noterde yarın kapalı olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.