eşya depolama

Cerrahpaşa ve Çapa hastaneleri bitkisel hayata girdi
 İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastaneleri iflas etme noktasına geldi. Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı habere göre yılda iki buçuk milyona yakın kişiye sağlık hizmeti veren Türkiye’nin en önemli iki hastanesi mali kriz ile boğuşuyor.

Hem Cerrahpaşa’da hem de Çapa’da yaşanan mali sıkıntıların nedeni, hastanelerin ödeneksiz bırakılması. Hazine’den İstanbul Üniversitesi’ne “Ödenek aktarılmaması” durumunda Çapa ve Cerrahpaşa 2015 sonunda iflasını duyurabilir.

Hastalar ameliyat malzemelerini kendi paraları ile alıyor

Ödenek yetersizliği nedeniyle medikal firmaların hastanedeki tıbbi malzeme ihalelerine girmediği, bu nedenle hastanede ameliyat ve tedaviler için malzemelerin bulunmadığı, hastaların ya eski malzemelerle tedavi edildiği veya malzeme paralarını ceplerinden ödeyerek kendilerinin temin ettiği ifade ediliyor. İki hastanenin de iflas etmemek için adeta ‘direndiği’ belirtiliyor.

5 yıldır hastaneye çivi bile çakılmıyor

Hastane çalışanları ve tabip odası yetkilileri, 5 yıldır hastaneye bir çivi bile çakılmadığını, olası bir depremde yıkılacağını belirterek “Mali kriz nedeniyle ameliyatlar yapılamıyor, aylar sonrasına randevular veriliyor. Profesör veya doçent gibi birçok ekol isim hastaneden ayrıldı, tıp eğitimi sekteye uğradı” diyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.