eşya depolama

Derneklerden Alevi vatandaşlara destek
 İzmit Tavşantepe’de geçtiğimiz günlerde önce belediyeye ait, bölgedeki Cemevi’nin yakınlarında bulunan bir kafenin sabah saatlerinde kundaklanması, daha sonra da Alevi vatandaşların kaldığı 16 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boya ile çarpı işareti konulması mahallede büyük bir paniğe yol açmıştı.
Bu sabah yine Tavşantepe’de  Alevi Dernekleri’nin de katılımıyla bir protesto gösterisi yapıldı. Protestoya Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Sadık Özsoy, Alevi Bektaş Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Özcan, HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva gibi isimlerin yanı sıra Alevi vatandaşlarla birlikte, mahalle sakinleri ve mağdur ailelere destek vermek isteyen insanlar da katıldı.

Alevileri yalnız sanıyorlar
Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı olan Ercan Geçmez, bu tip durumları daha önce de yaşadıklarını ve hazırlıklı olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
 "Sevgili dostlar biz bu işaretleri ve bu yakmaları biliyoruz. Bir kafe yakıldı sonra Alevilerin yaşadığı evler işaretlendi. Aynısını Hatay, Ankara, Gazi Mahallesinde yaşadık. Sanıyorlar ki Aleviler yalnızdır. Hiç unutmasınlar aleviler dostları ile birlikteler. Bunu yapanları övenler, kurşun atanları övenler tarihin sayfalarına gömüldüler ve gömüleceklerdir. Bunu yapanlara müsaade edenler saraylara çıksalar dahi biz 10 kişi de kalsak mücadeleye devam edeceğiz."

Burayı terk etmeyeceğiz
Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Geçmez, evleri ne kadar işaretlenirse işaretlensin bu insanların ülkeyi asla terk etmeyeceklerini söyledi. Türkiye’de Sünni’ler ve Alevi’ler arasındaki kavgadan yararlanabileceklerini sanan insanların karşılarında duracaklarını belirten geçmez, sözlerine şu şekilde devam etti:
“İstediğiniz kadar Alevilerin evlerini işaretleyin sizin hükümdarlığınız 7 Haziran tarihinde son bulmuştur. Biz rotamızı ve hedefimizi biliyoruz. Biz sizin evlerini işaretlemeyeceğiz. Bizim merkezimizde insan olacaktır ama hırsız olmayacaktır. Bu hırsızlara sesleniyorum. Seçimi kaybettiler ve rotalarını şaşırdılar. Siz ne kadar evleri işaretlerseniz işaretleyin bu ülkeyi aleviler terk etmeyeceklerdir. Evleri işaretlenen canlara söylüyorum korkuya gerek yok."
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.