eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

İşçi ve Emekçiler Bayramı 1 Mayıs sözleri mesajları

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nda en güzel sözleri ve en anlamlı mesajları sizler için hazırlık. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedir neden kutlanır?

Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutlarız.

1 MAYIS SÖZLERİ VE MESAJLARI

* 1 Mayıs emek ve dayanışma günü kutlu olsun.

* 1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenIi bir geIecek için mücadeIe günüdür.

* 1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

* 1 Mayıs’ın, anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını dileyerek, başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.

* Vermeyin insana izin kanması ve susması için, hakkını alması için kitleyi bilinçlendirin, bizlerin ellerindedir gelen ışıklı günler.

* Emek olmadan hiçbir şey yetişmez.

* Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs’ımız kutlu olsun.

* Hakları için ölenlere minnet ve şükran, akan tere selam ve saygı ile 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kutlu Olsun.

* En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Bu özel gününüzü kutluyorum.

* İşçi olsun patron olsun,

Ama en önce insan olsun...

* İşçi olmayı ben seçmedim,

Ne olursam olayım insanlıktan vazgeçmedim...

TÜRKİYE'DE 1 MAYIS

1911 yılında Selanik’li işçiler, 1 Mayıs’ta gösteri düzenleyerek ilk kez bugünü kutlarken, İstanbul’da 1912’de ilk gösteri gerçekleşti. 1923 yılında bu gün resmi olarak kabul edildi ve ‘İşçi Bayramı’ adıyla kutlanmaya başlasa da bir yıl sonra hükümetin kitlesel kutlamaları yasaklamasıyla sekteye uğradı. Ardından yasa çıkarılarak yıllar boyunca sürecek bir kutlama yasağı getirildi. 35 senesine gelindiğinde bu tarih ‘Bahar Bayramı’ olarak tatil ilan edilip kutlanmaya başladı. 1977’de gerçekleşen Kanlı 1 Mayıs olayıyla onlarca kişinin ölmesi ve yaralanmasının ardından yasak getirildi fakat yine de 1 Mayıs kutlanmaya devam edildi.

Yakın tarihte Taksim’de yapılan kutlamalara yasak gelse de, 2008 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü adını alan bu özel gün tatil ilan edilerek, kutlanmaya devam ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.