eşya depolama
Öne Çıkanlar Sömestr ukrayna savaş Emeklilik Galatasaray Altay şifresiz izle

Mahkeme Saray kararını verdi
Yapıldığı ilk günden beri tartışmalara konu olan Aksaray için Danıştay durdurulması gerektiğini söyledi. Yapıldığı ilk günden bugüne gerek maliyeti gerek lükslüğü ve gerekse de kaçak olup olmayışı tartışmaları her geçen gün yeni konularla tekrardan alevleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan temsilde israf olmaz sözüyle savunduğu Mimarlar odası ile sürekli giriştiği mücadele ve polemiklere bir yenisi daha eklenecek gibi görünüyor. Odasından, bardağına iftar yemeklerinden, perdelerine kadar tartışılan sarayın akıbeti bir türlü netlik kazanmadı. Bir taraf sarayın lüks ve kaçak olduğunu söylerken diğer tarafta bu iddiaları gerçekçi bulmayarak Aksaray’ın varlığının gerekliliğini savunuyor. Danıştay’ın İdari Davalar Genel Kurulu Aksaray’ın üzerine inşa edildiği Atatürk Orman Çiftliğini de kapsayan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan eden Bakanlar Kurulu’na karşı meslek odalarının itirazlarını haklı buldu. Ziraat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası mahkemeye başvurarak Atatürk Orman Çiftliği üzerine alınan kararların durdurulmasını istemiş ve bunun için Danıştay 6.dairesine başvurmuştu. Başvuru Danıştay 6.dairesi 3 Şubat 2015 kararı ile reddetmiş ve bu ret kararına karşı odalar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itirazlarda bulunarak iddialarının arkasında durdular.

Mahkeme kararını verdi

Meslek odalarının uzunca bir süredir mücadele ettiği hem basında hem hukuki yollardan haklarını aradıkları Aksaray konusunda mahkeme kararını verdi. Yapılan itirazları değerlendiren mahkeme itirazları haklı bulduğunu ifade etti. Danıştay’ın İdari Davalar Genel Kurulu verdiği kararla Danıştay 6.Dairesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararların durdurulmasını istedi. Danıştay gerekçesini hukuka uyarlılığın olmadığı şeklinde açıkladı.

Hukuksuzluk sonlandırılmalı

Kararın ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Mimarlar Odası’nın Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş sarayı kaçak diye andığı konuşmasına sarayın derhal boşaltılması gerektiğini söyleyerek devam etti. Hukukun yeniden inşa edilmesi için önceliğin Ankara’nın gözü önünde yapılan bu hukuksuzluğun giderilmesi olması gerektiğine işaret eden Karakuş kaçak sarayın boşaltılarak bu hukuksuzluğun sonlandırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Aksaray'ın fotoğrafları



















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.