eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

Rusya ile Türkiye resmen El Bab sınırında

Rusya ile Türkiye arasındaki olası gerginlik sonunda tatlıya bağlandı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre El Bab bölgesindeki geçici sınır çizgisine ulaşıldığı kaydedildi.

Suriye'de El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD'ın kontrolünde olan yerlerin çok yakına yaklaşıldığı Rusya Savunma Bakanlığı tarafından resmen açıklandı. Türkiye'nin de içinde bulunduğu unsurlar El Bab bölgesine iyice yaklaştı ve artık bölgenin tamamen ele geçirilmesine çok az kaldığı kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın da doğruladığı haberler doğrultusunda Suriye ordusunun Tadif'te 650 IŞİD teröristini iki tankı, dört zırhlı personel taşıyıcıyı, 18 ağırlı silahlı arazi aracını tamamen etkisiz hale getirdiği bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada ise "Başarılı Tadif operasyonuyla Suriye hükümet kuvvetleri, Türkiye ile daha önce anlaşmaya varılan ve ÖSO ile geçici sınırı belirleyen çizgiye ulaşmış oldu" ifadeleri yer aldı.

Son çatışmaların yaşandığı El Bab bölgesindeki kritik yerler konusunda kesin bir bilgi ise henüz verilmedi. Geçici sınır hattı konusunda ise Ankara ile varılan anlaşmanın detayları ise henüz netlik kazanmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.