eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr Şevval Şahin

Google'dan Büyük Jest ! Adile Naşit'i unutmadı doodle si google ana sayfasında yayımladı!
 Google'dan Büyük Jest ! Adile Naşit'i unutmadı doodle si google ana sayfasında!

Türk Sinemasının Usta Oyuncusu Rahmetli Adile Naşit'in Doğum yıldönümünde Dünya Devi arama motoru GOOGLE Jestini yaptı ve doodle  sinde  büyük usta oyuncu adile naşite yer verdi.

Haberin detayı : 

Adile Naşit doodle oldu. Google, kullanıcılarını bugün Adile Naşit doodle'ı ile karşıladı. Önemli tarihleri ve kişiler için özel doodle hazırlayan Google Adile Naşit'i de unutmadı. 'Hafize Ana' doodle'ı kullanıcılar tarafından çok beğenildi. İşte Adile Naşit ile ilgili merak edilenler..

Türk sinemasının en önemli oyuncularından olan Adile Naşit'in bugün 86. doğumgünü...17 Haziran 1930 yılında doğan Naşit, 11 Aralık 1987'de yaşamını yitirdi. Şen kahkahalarına 29 yıldır hasret kalıyoruz... Adile Naşit 29 yıl önce aramızdan ayrılmasına hepimizi güldürmeye devam ediyor.

Oyun ve filmlerinin yanı sıra bir dönem “Kuzucuklarım” diye seslendiği çocuklara yönelik televizyon programlarıyla gönüllerde taht kuran 17 Haziran 1930 doğumlu Adile Naşit, yaşasaydı bugün 86 yaşında olacaktı. 

ADİLE NAŞİT KİMDİR?

Tiyatrocu bir aileden gelen Adile Naşit'in babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de Türkiye Ermenisi tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dır. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950'de evlendiği eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıdır. Adile Naşit eşi Ziya Keskiner'in Temmuz 1982'deki ölümünden sonra 16 Eylül 1983 tarihinde Cemal İnce ile gizlice evlendi.

Adile Naşit sinema dünyasında, Rıfat Ilgaz'ın ünlü eseri Hababam Sınıfı'ndan uyarlanan filmlerdeki müstahdem Hafize Ana rolü ile olduğu kadar, Münir Özkul ile karşılıklı oynadığı filmlerdeki "Anne" rolleriyle de ünlenen Adile Naşit 11 Aralık 1987'de doğduğu şehir olan İstanbul'da 57 yaşındayken bağırsak kanseri sonucu yaşamını yitirmiştir. Cenaze töreni 13 Aralık 1987 tarihinde Şişli Camii'nde düzenlendi. Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığına defnedilmiştir. Adile Naşit İstanbul Karacaahmet mezarlığında ilk eşi Ziya Keskiner ve oğlu Ahmet Keskiner (1951-1966) birlikte yatmaktadır.

Adile Naşit oyunlarında ve sinema filmlerindeki anne tiplemesi, kendine has üslûbu ve kahkahası onu Türk Sinemasının unutulmaz isimleri arasına yerleştirmiştir. Adile Naşit canlandırdığı anne karakterleri nedeniyle 1985 yılında Yılın Annesi seçilmiştir.

Kısmi kaynak : Hürriyet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.