eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet yağmur covid-19 Sömestr mahkum 9 uncu bölüm

Karısını öldürenler pişman değil!
Karısını öldüren adamların neredeyse her dava da etkin pişmanlık ve ağır tahrik indirimi alarak cezasının hafifletilmesine tepki verilmesinin haksız olmadığını ortaya koyan bir araştırma yayınlandı. Kadına yönelik şiddet gösteren erkeklerin ve karısını öldüren adamların gerekli cezaları almadığı, suçlarının hep şu ya da bu sebeple azaltıldığı, pişman kabul edildiği bir yerde bütün bu ön kabulleri yıkacak bir araştırma yayınlandı. Karısını öldüren insanların yarısından daha fazlasının - hatta neredeyse tümü diyeceğimiz bir oran- pişman olmadığı ortaya çıktı. Pek çoğu namusun korunması adı altında yapılan şiddetin kabul edilebilir olduğunu söyledi. Eşini aldatan kadınların şiddeti hak ettiğini düşünen erkek sayısı da çok fazla. Kadının erkeğe itaat etmediği için bu şiddetin olduğunu savunanların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. 25 ile 35 yaş arası kadına şiddet uygulayan erkeklerle Aile Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesinin iş birliği ile yaptığı bir araştırma kapsamında görüşüldü. Kadına yönelik şiddetin görüşüldüğü pek çok insan bunun yanlış olduğunu ve ülke için büyük bir sorun olduğunu söyledi ancak şiddeti uygulayanlar durumdan pişman değiller.

Eşini aldatan kadın şiddeti hak eder

Araştırmada aile içinde yetiştirilen çocukların büyüdüğü ortamın altı çizildi. Araştırma erkek çocuklar aldatılma, namus, kadının eşini aldatması gibi gerekçelerle kadına şiddetin normal olduğu fikrinin aşılandığını ortaya koyuyor. Mağdurun gördüğü şiddetten dolayı bu eylemleri gerçekleştirmiş ise suçlu sayıldığını ortaya çıkaran araştırmada erkeklerin bir bölümü de eğitimli ve özgür kadın imajının daha fazla şiddete maruz kaldığını düşündüğünü ortaya koydu. Ekonomik sıkıntılar ve sık alkol kullanımının da şiddeti arttırdığı görüşülen erkekler tarafından dile getirildi.

Erkekler kadınları suçladı

Araştırma kapsamında karısını yaralayan ya da öldüren 12 farklı kişiyle de görüşüldü. Görüşülen erkeklerin az bir kısmı olayın kaza olduğunu dile getirirken, bazıları suçlamaları reddetti. Öldürenlerin ya da yaralayanların şiddet uygulayanların çoğu ise aldıkları cezanın yersiz olduğunu, asıl suçlunun kadın olduğunu, namus ya da başka kavramlarla bu eylemleri gerçekleştirdiklerini ve bunun da suçlusunun öldürdükleri ya da kurban ettikleri kadınlar olduğunu söyledi.

Kanunu bilmiyorlar

Araştırma da şiddet ile kadını yaralayan ya da öldürenlerin pişman olmadığını sadece çocuklarının geleceğini düşündüklerinin altı çizildi. Ayrıca kadına yönelik pozitif ayrımcılık hakkında hiçbir bilgisi olmayan suçluların yine de olumsuz görüş belirttiği erkeklerin bundan dolayı mağdur olduğunun söylendiğine yer verildi. Ayrıca erkekler evden uzaklaştırma cezasını onur kırıcı bularak bunun erkeği şiddete daha çok sevk ettiğini ve öfkelendirdiğini dile getirdi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.