eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr Şevval Şahin

Türkiye’nin acı tablosu: Yoksullaşan çocuklar
Türkiye her fırsatta genç nüfusu ile övünen bir ülke. Ancak çocuklara yapılan yatırım ya da çocukların içinde yaşamak zorunda olduğu koşullar övünülecek kadar iyi değil. TÜİK’in 2014 sonu itibariyle açıkladığı ülke nüfusu ve buna bağlı olarak ortaya çıkan genç nüfusun yaşam koşullarını ortaya koyan istatistik geleceğin emanetçisi olarak görülen çocuklarımızın refah ve eğitim durumlarının kötü koşullarını açığa çıkarttı. Çocuk nüfusunun en yüksek yerin Urfa ve Şırnak olarak belirlendiği raporda en düşük çocuk oranına sahip olan il Tunceli ve Çanakkale olarak tespit edildi. Bölgesel bazda en çok çocuk Güneydoğu’da var iken en az çocuğa sahip bölge de Batı Marmara bölgesi oldu. Erkek çocukların isimlerini Yusuf, Berat ve Mustafa oluştururken kız çocukların isimlerini Zeynep, Elif ve Hiranur oluşturdu. Doğan bebeklerin yüzde 51’i erkek yüzde 49’u kız olarak dünyaya merhaba dedi. En çok çocuk ölümlerinin gerçekleştiği yerin Güneydoğu bölgesi olduğu belirlenirken Batı Marmara bu alanda da en az unvanına sahip oldu.

Yoksul çocuk sayısı arttı!

TÜİK, Sağlık Bakanlığının verilerine dayanarak raporunu genişletti. Raporda yer alan bilgilere göre Türkiye’de çocukların yüzde 2,1’i zayıf yüzde 75,4’ü normal yüzde 14,2’si kilolu ve yüzde 8,3’ü de şişman olduğu görüldü.  Obezite erkeklerde yüzde 10 kızlarda yüzde 6 olarak tespit edilerek en çok obezitenin erkek çocuklarda olduğu saptandı.  Raporun en acı veren tarafı ise Türkiye’de 16 milyon706 bin yoksul insanın olması ve bu insanların içinde ki yoksul çocukların oranı da yüzde 43,3 olarak belirlendi. Güneydoğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu yoksul çocuk sayısının en fazla olduğu il iken en düşük olduğu yer Batı Marmara oldu.

Hükümlü çocuk sayısı korkutuyor

12 yaş ile 17 yaş arasında kabul edilen çocuk hükümlü sayısı 6132 iken ceza infaz kurumuna giren çocuk hükümlü sayısı 161 bin 711 olarak belirlendi. Çocuk hükümlülerin suçları arasında en çok hırsızlık, yağma ve yaralama yer alırken bu hükümlü çocukların yüzde 97si erkek çocuklarından oluştuğu da tespit edildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.