eşya depolama
Öne Çıkanlar şafak sezer sürtünme ile hamile Galatasaray Altay şifresiz izle Kasımpaşa Erkan Trükten

ALDH2 Enzim Eksikliği ve Tedavisi varmı ?
 Tam adıyla ALDH2 yani (Aldehyde dehydrogenase 2 family) olarak bilinen enzim etanol metabolizmasından asıl sorumlu olan enzimdir. Bazı insanlarda eksik olmasından dolayı kişi alkol aldığında yüzde kızarmalar, mide bulantıları, baş dönmesi gibi sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunu yaşayan kişiler bir bardak şarap veya bir bira dahi içseler bu belirtileri yaşayabilirler. Daha ileri safhada kişinin "gırtlak kanseri" olma riski oldukça yüksektir.  ALDH2 enziminde kusur  olan bireyin, bu rahatsızlığa sahip olmayanlara oranla gırtlak kanserine yakalanma oranının 6 ila 10 kat daha fazla olduğunu gösterdi.


ALDH2 Enzim Tedavisi Varmıdır ?

Bu konuda ülkemizde yapılan bir çalışma şimdiye kadar açıklanmış değildir. Yurtdışında sadece "Raptor Pharmaceuticals" isimli firmanın üzerinde yürüttüğü çalışmalar bu enzim kusurunu taşıyanlara belki ileride bir umut olabilir. İlaç firması ile telefon ile gürşme yapan kişilerin verdikleri bilgilere göre, kendilerinin bu konu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını, 2016'nın sonuna doğru geliştirmeye çalıştıkları ilacı piyasaya sürebileceklerini açıkladılar. Aynı yönde çalışmaların ülkemizdede başlatılmasını ümit eder, sağlıklı günler dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdal elmas 13 ay önce

Bunlar çok eski yazilar yıl 20023 gelişme yokmu,ne yapilmasi gerekiyor