eşya depolama
Öne Çıkanlar şafak sezer sürtünme ile hamile merkez bankası içişleri bakanlığı Galatasaray Altay şifresiz izle

Kapadokya'da limon deposunda turistlere çamur banyosu!
Kapodakya'da bir işletmeye ait limon deposu olarak kullanılan mağara, Türkiye'nin ilk kayadan oyma yeraltı çamur banyosu merkezi olarak tarihe geçti.

Hasan ve Erciyes dağlarının 60 milyon yıl önce püskürttüğü lavların etkisi olarak yumuşak bir dokuya sahip olan bölgeden günümüze kadar insanlar farklı şekillerde yararlandı. 

Kayadan oyma bu mağaralar, müze ve depo olarak kullanıldı. Nevşehir’ de bir işletme limon deposu olarak kullandığı oyma mağarayı, Sağlık Bakanlığı’ nın onayı ile çamur banyosuna dönüştürdü. 

Ürgüp ilçesinin Ortahisar beldesinde işletme sahibi Burak Yüksel’ in yaptığı açıklamaya göre; 2 bin metrekarelik alana kurdukları işletmede, çamur banyosu ve termal havuz gibi bölümler bulunmakta.

Kapadokya bölgesine gelen turistlerin sağlığına düşkün olduklarını  ve orta yaş gruplarında insanlar olduklarını söyleyen Yüksel, "Daha bilgili, daha çok okuyan, ne istediğini bilen turist grubu olduğunu görünce bu tesisi hayata geçirmeye karar verdik"  şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.