eşya depolama
Öne Çıkanlar şafak sezer sürtünme ile hamile merkez bankası içişleri bakanlığı Galatasaray Altay şifresiz izle

Lenf kanserini tetikleyen virüslere dikkat!
Bilim insaları lenfoma riskini arttıran virüslere dikkat çekti. Türkiye'de görülme sıklığı yüksek olan kansere karşı bu virüslere dikkat edin...

Lenf bezi kanseri olarak bilinen lenfomaların görülme sıklığının yükseldiğini açıklayan uzmanlar, yaşlılık ve sigara içmenin dışında bir takım virüslerinde lenfoma riskini arttırdığını belirtti.

Lenfoma görülme sıklığının son yıllarda artış gösterdiğini belirten, Lösemi, Lenfoma, Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR) Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan,

"Lenfomalar, son yıllarda düzenli ve istikrarlı olarak artıyor. ABD'de 2014 yılında 80 bin yeni lenfoma vakası bildirilmiştir. Aynı yıl ABD'de lenfoma tedavisi için 13.5 milyar dolar harcandığı tahmin ediliyor. 
Özellikle yaşlı nüfusun önümüzdeki yıllarda artışı düşünüldüğünde, Türkiye'de lenfomanın artacağı öngörülmektedir.

Öte yandan İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü olan ve AIDS'e yol açan Human Immunodeficiency virüs (HIV), uçuk virüsü ailesinden gelen ve tükürükle geçen Epstein-Barr (EBV), HTLV ve özellikle karaciğeri etkileyen bir enfeksiyon olan Hepatit C virüsü (HCV) sebep olur. HCV gibi virüsler de lenfoma riskini yükseltmektedir" dedi.

Özcan, mide yüzeyinin kronik iltihabına ve ülserine yol açan, mideye yerleşik Helikobakter Pilori'nin (H Pylori) de mide lenfomasına yol açabildiğine dikkati çekerek, "Bağışıklık sitemi hastalığı olan veya bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlarda lenfoma riski ayrıca yüksektir. Sigaranın da lenfomanın alt tipi olan Hodgkin lenfoma riskini artırdığı gösterilmektedir" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.