eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

Matcha çayının nasıl yapılacağı ve faydaları nelerdir
 Siyah çayın ardından birçok kişinin bardağında yeşil çay görebilirsiniz. Yeşil çay artık ülkemizde daha çok tercih edilmeye başlandı. 

Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırıcı, kansere karşı koruyucu etkisi ve ödem söktürücü etkisi bulunmaktadır.Yeşil çay popülerliği ardından Japonların çay dünyasına girdiğimiz zaman son zamanların ilgi çekeni ise Matcha Çayı! Bu çayın popüler olması sebebi ise yeşil çaya daha faydalı gözüküyor. Matcha çayının, yeşil çaya göre farkı toz halinde bulunmasıdır. Matcha çayını sıcak suyun içerisine karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Matcha çayının antioksidan özelliğinin yeşil çaya göre daha fazla olduğunu unutmayalım. 

Matcha çayının tükettiğiniz zaman kahve tükettiğiniz zaman gördüğünüz etkileri görebilirsiniz. Bir bardak matcha çayının içerisinde bir bardak kahvenin üçte biri kadar kafein bulunuyor. Kahve içtiğiniz zaman yaşadığınız enerjikliği aynı şekilde hissedebilirsiniz.

Matcha çayını ise ince bir süzgeç yardımı ile bardak içerisine süzmelisiniz. 70-80 derece sıcak su ile karıştırıldıktan sonra Matcha çayını tüketebilirsiniz. Gün
içerisinde 1-2 gramlık bu çaydan tüketebilirsiniz. 1-2 gramdan fazla tüketmeniz halinde karaciğer yetmezliğine yol açabilir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.