Prof. Dr. Recep Çıbık, yumurtanın beyazında bulunan protein, kırmızı etten daha fazla dedi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Çıbık, "Kırmızı ve beyaz eti pahalı bulan aileler, bu iki üründen alabilecekleri proteini çok rahatlıkla yumurtanın beyazından alabilir" diye konuştu.
Çıbık, "Hayvansal proteinlerde kırmızı et, tavuk, balık eti, süt ürünleri dahil önemli olan, bu gıdaların özellikleri, esansiyel dediğimiz, vücudumuz tarafından üretilmeyen, dışarıdan alınması zorunlu proteinleri dengeli şekilde içermesidir" dedi.
"Protein" deyince akla hemen kırmızı etin gelmesini yanlış bulan Çıbık, "Oysa protein ihtiyaçlarını ille de etle karşılayacaklar diye bir durum yoktur veya protein sadece ette yoktur. Kırmızı ve beyaz eti pahalı bulan aileler, bu iki üründen alabilecekleri proteini çok rahatlıkla yumurtanın beyazından alabilir. Yumurtanın beyazından aldığımız protein, kırmızı etten aldığımız proteinden fazladır" şeklinde konuştu.
Çıbık, "Kırmızı ete göre beyaz et yüzde 10 fazla protein içerir. Yani kırmızı etteki protein oranı yüzde 20 iken, beyaz ette bu oran yüzde 22 civarındadır. Proteini beyaz etten de alabiliriz" dedi.
Çıbık son olarak, yumurtanın ucuz ve son derece değerli bir gıda olduğunu belirtti.