eşya depolama
Öne Çıkanlar Sömestr sosyal medya yağmur

HDP’den FLAŞ seçim hedefi: Hedef yüzde 20!
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ erken seçim için şoke eden bir rakam paylaştı. Figen Yüksekdağ erken seçim hedeflerinin yüzde 20 bandında olduğunu söyledi. Figen Yüksekdağ Davutoğlu’nun üslubunu da dışlayıcı olarak nitelendirdi.

Bizimle temasa geçilmedi

Figen Yüksekdağ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini aldıktan sonra henüz kendileriyle irtibata geçmediklerini söyleyerek "Şu ana kadar bize, Başbakan cephesinden ulaşan herhangi bir duyum, temas, iletişim çabası yok. Dün aslında yaşanan gelişmeler, hükümeti kurma konusunda Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar, HDP'ye dönük dışlayıcı çabaların, dışlayıcı siyasetin sürdüğünü gösteriyordu. O nedenle bize dönük herhangi bir haber, çağrı gelmediği gibi bu süreç içerisinde aslında HDP'yi seçim hükümetinin dışında tutmaya dönük çaba, söylem, yaklaşımlar, değişik çevreler tarafından sürdürülüyor." İfadelerini kullandı.

Dışlayıcı, ötekileştirici

Figen Yüksekdağ
hükümetin politikalarını Türkiye’ye krize sürükleyen politikalar olarak niteleyerek "Bu hakkın önünü kesmeye dönük fiili yaklaşımlar geliştiriliyor. Dışlayıcı, ötekileştirici çaba ve yaklaşımlar, HDP'ye dönük olarak sürdürülüyor. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bu süreçte bütün dışlama çabalarına rağmen, HDP'yi bütün itme çabalarına rağmen bizim seçim hükümetinde yer alma tavrımızın Türkiye'yi krize boğan siyasete karşı bir çözüm duruşu olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Hedef: Yüzde 20!

Figen Yüksekdağ
erken seçim için hedeflerini de açıkladı. Erken seçimde kendi hedeflerinin sadece barajı aşmakla sınırlı olmadığını söyleyen Yüksekdağ "Yüzde 20 bandını zorlayan, Türkiye'de bir durum değişikliğine yol açabilecek bir oy oranına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.