eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr Şevval Şahin

AKK kalktı mı ne zaman kalkıyor

İnternette AKK/AKN'nin kalkması beklenirken bu sefer de karşımıza "Kota" uygulaması çıkıyor. #internettekotayahayır etiketi altında sosyal medyada buluşan kullanıcılar bu durumu protesto ediyorlar. Büyük internet protestosunun yakın bir zamanda başlaması bekleniyor.

İnternette yayılan yeni bir bildirimde 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren AKK/AKN'nin uygulamasının kaldırılarak yerine "Kota" sisteminin getirileceği iddia ediliyor.

Bununla birlikte 1 Mayıs 2017 tarihi itibariyle AKK/AKN yerine BTK’nın çıkarttığı yasalar ön planda tutularak, yeni bir kota sistemi devreye sokuluyor. Bu kota uygulaması sonrasında internetlere yeni bir limitli sistem gelecek. Limit aşımlarında her 1 GB başına para ödenmiş olacak.

Ancak 1 Mayıs 2017 tarihinde gerçekten 02:00 ile 08:00 arasında herhangi bir limit olmayacak. 50 GB kotalı internet 25 lira olurken 100 GB kotalı internet 40 lira olacak. Yani kotanız aktifken hızlı, aktif değilken yavaş bir internete sahip olacaksınız.

Bundan sonra kota aşıldığında her GB için Türksat’ta 2 TL, Superonline’da ise 1 TL ücret alınacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.