eşya depolama
Öne Çıkanlar şafak sezer sürtünme ile hamile merkez bankası içişleri bakanlığı Galatasaray Altay şifresiz izle

Alexa reklamında aşina yüzler
Bilineceği üzere bu reklamın çok iyi tanıtım kısmında Alexa’nın sesini kaybettiğine tanıklık edilmişti. Amazon’un başında bulunan Jeff Bezos yetkililere yedekte bekleyenleri devreye sokmalarını istiyor ve olaylar silsilesi bu nedenle başlamış oluyor.

Önümüzdeki Pazar günü Amerika’da Super Bowl mücadelesi gerçekleşecek. Pek fazla şirket bu NFL mücadelesi için şimdiden faaliyetler oluşturmaya başlamış durumda. Super Bowl’da reklam saptamak, geçmişten beri bir prestij göstergesi olarak tanımlanıyor. Amazon bu sene Super Bowl’da yayınlamak için dev bütçeli bir Alexa reklamı çekti. Kısa vakit önce kısa bir ön tanıtımı yayınlanan reklam filminin tam versiyonu geçtiğimiz gün YouTube’a düştü. Derhal belirtelim. Amazon’un devlete ait YouTube sayfasında bölge kısıtlamasından ötürü reklam Türkiye’de gösterilemiyor. Ama başka bir hesaptan reklamın tamamını izlemek olası.

Reklam filminde Cardi B, Gordon Ramsay ve Antony Hopkins gibi bilinen isimlerin Alexa’nın yerine sesli asistanlık yaptıklarına şahitlik ediyoruz. Epeyce eğlenceli ve komik olan reklam filminin sonunda ise Alexa devreye girerek “buradan sonrasını ben devralıyorum, teşekkürler çocuklar” diyerek, reklamı sonlandırıyor.

Amazon’un dev bütçeli reklam filmi, Super Bowl’un birincil 3 çeyreğindeki değişik molalar esnasında ekranlara yansıyacak. Amazon’un bu çekici Alexa reklamı için ne kadarlık bir bütçe ayırdığı ise şimdilik bilinmiyor.

Pek görünüyor fakat Amazon, akıllı hoparlör olayını fazlasıyla ciddiye alıyor. Yani Apple’ın bu sektörde başı çekmesi fazla da basit olmayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.