eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

Gorilla Glass Hakkında Genel Bilgiler
 Gorilla Glass’ın ilk olarak kullanılması 2007 yılına dayanıyor. Corning isimli şirket tarafından geliştirilen bu cam tabakası ilk defa 2007 yılında iPhone’da kullanılmaya başlanmış daha sonradan ise farklı üreticiler tarafından da kabullenilerek cihazları içerisinde kullanılmaya başlanmıştır.

Gorilla Glass Neyden Üretiliyor?

Gorilla Glass dediğimiz cam tabakası esasen güçlendirilmiş alkali alüminosilikat maddesinden ibarettir. Elbette kimyasal olarak gerçekleştirilen iyon değişimi sonrasında bu maddenin yapısı daha da çok değişiyor ve üretimin sonucunda bugün birçok üründe kullandığımız Gorilla Glass meydana çıkıyor.

En İyi Gorilla Glass Hangisidir?

Şuan için Gorilla Glass’n en son sürümü olarak da belirtebileceğimiz Gorilla Glass 3 bulunuyor. Gorilla Glass 3 daha önceki üretimlere oranla hem daha hafif hem de dayanıklılık konusunda önceki jenarasyon üretimlerinden kuvvetlidir. Çoğunlukla akıllı telefonlarla birlikte anılan bu yeni nesil cam yüzeyin yakın gelecekte daha birçok teknolojik üründe ve otomotiv sektöründe de kullanılması bekleniyor. 

Kaynak: wmaraci.com/nedir/gorilla-glass

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.