Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Aleksis Çipras istifa etti!

Aleksis Çipras istifa haberi gündeme bomba gibi düştü. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras erken seçim için istifa ettiğini açıkladı. İşte Aleksis Çipras'ın istifası ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Aleksis Çipras istifa gündeme bomba gibi düştü. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras erken seçim için istifa ettiğini açıkladı. İşte Aleksis Çipras'ın istifası ile ilgili tüm detaylar haberimizde...


Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, erken seçim yolunu açmak için istifa ettiğini açıkladı. Televizyondan halka hitap eden Çipras, “Daha güçlü bir hükümeti kurmak için istifamı sunmak üzere cumhurbaşkanına gidiyorum. Sizden de daha güçlü bir hükümet kurmak için destek bekliyorum" şeklinde konuştu.
 
Yapılan yorumlarda, Çipras'ın bu kararı almasında, yeni kredi paketi için Parlamento oylamalarında aleyhte oy kullanan parti içindeki sol muhalefetin tutumu rol oynadığı vurgulanıyor.
Çipras'ın istifasınn ardından geçici hükümete geçilecek. Geçici hükümette başbakanın Yargıtay Başkanı Vasiliki Thanu olması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse Thanu Yunanistan'ın ilk kadın Başbakanı olacak.
Erken seçimlerin 13 ya da 20 Eylül'de gerçekleşeceği söyleniyor. Dün Çipras'ın Devlet Başkanı Prokopis Pavlopoulos'la telefonda görüşmesi, İçişleri Bakanı Nikos Vutsis'in de birkaç günlük tatilinden acilen dönmesi söylentileri doğrulayan unsurlardan birkaçı olarak gösteriliyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi