Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

“Bu iddialara katılmıyoruz”

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Sözcüsü John Kirby , “Türkiye’nin ABD koalisyonuyla IŞİD ile başlattığı mücadelede saldırıların PKK’ya yönelik kullanıldığı” iddialarına “Bunlara kesinlikle katılmıyoruz” diyerek yanıt verdi.

Kirby, ABD ile Türkiye’nin yakın dost olduklarını vurgulayarak,

"Türkiye'nin üslerini ABD ve koalisyon üyelerine açmasından memnuniyet duyuyoruz. Bunun ötesinde, DAEŞ ile mücadelede en etkili yöntemler noktasında seçenekleri değerlendirmek için Türkiye ile diyaloğa devam edeceğiz" dedi.

Kirby, Türkiye ve ABD koalisyonunun IŞİD’e karşı düzenlediği hava saldırılarının PKK’ya yöneldiği iddialarına karşın

"Bunlara kesinlikle katılmıyoruz" diyen Kirby, Türkiye'nin terörist saldırılara karşı kendini savunma hakkı bulunduğunu hatırlattı.

Kirby, terör örgütü PKK'ya operasyonlarla DAEŞ'e karşı devam eden iş birliğinin birbirinden ayrı konular olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki, yakın dost ve güçlü bir partner olduğunu vurgulayan Kirby, "Türkiye'nin üslerini ABD ve koalisyon üyelerine açmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu (DAEŞ'e karşı hava) operasyonlarının ötesinde, DAEŞ ile mücadelede, Türkiye'nin güvenliği ve bölgesel istikrarı da teşvik edecek en etkili yöntemler noktasında seçenekleri değerlendirmek için Türkiye ile diyaloğa devam edeceğiz" dedi.

DETAYLAR NETLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Kirby, ABD'nin Türkiye'den, Suriye'de IŞİD'e karşı bağımsız hava saldırıları yürütmemelerini talep etmesinin sorulması üzerine,

 "Türkiye'den, onlar koalisyon operasyonlarına tamamen entegre olana kadar, trafiği yoğun olan hava sahasında koalisyonun güvenli hava operasyonları sağlaması için, Suriye'de bağımsız hava saldırıları yürütmemelerini talep ettik. Türkiye de bunu kabul etti" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü James Brindle de daha önce AA’ya konuyla ilgili,

 "ABD ve Türkiye, Türkiye'nin koalisyonun hava operasyonlarına tam anlamıyla dâhil olması noktasında detaylara son şeklini vermeye çalışıyor. Bu detaylar netleştirilinceye kadar da ABD, trafiği yoğun olan hava sahasında koalisyon güçlerine güvenli hava saldırılarını sağlaması için Türkiye'den Suriye'de bağımsız hava saldırıları yürütmemelerini talep etti. Türkiye de bunu kabul etti" ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi