Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

29 Eylül okullar tatil mi?

4 gün okul 3 gün tatil haberleri gündemdeki sıcaklığını korurken öğrenciler 29 Eylül Cuma okullar tatil mi haberlerinin doğruluğunu aramaktadır.

Okulların 4 güne ineceğini tatilin ise 3 güne çıkacağı söylentileri yayılmaya devam ederken 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir son dakika açıklaması geldi. Covid-19 salgını sonrasında Eris varyantının ülkemizde görülmeye başlanması Sağlık Bakanlığı’nı da harekete geçirdi.

Geçen seneden bu yana gündemdeki sıcaklığını korumayı başaran 4 gün okul 3 gün tatil haberleri yeniden ayyuka çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmen mülakatları, sınıfta kalma, kayıt ücreti, seçmeli ders, yabancı dil ve akran zorbalığına ilişkin önemli değerlendirmeler gelirken tatilin 3 güne çıkmasıyla ilgili son dakika açıklaması yapıldı.

29 Eylül Cuma Okullar Tatil mi?

Avrupa’da bazı okulların 4 gün okul 3 gün tatil modellemesine geçmesiyle birlikte Türkiye’deki okullarda da Cuma günlerinin Cumartesi ve Pazar’a eklenerek tatilin uzatılacağı iddiaları sonrasında 29 Eylül okullar tatil mi sorusu gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasına göre; böyle bir durumun söz konusu olmadığı uyarısı yapıldı. Yani bu bağlamda 29 Eylül Cuma günü okulların tatil olmadığı kesinleşti.

Eğer ki aksi bir durumda 4 gün okul 3 gün tatil modellemesi Türkiye’deki okullarda uygulanmaya başladığı takdirde; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri öğrenciler 4 gün okullara giderken; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise 3 gün tatil yapacaklar.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi