Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Artık haftalık ders programı yok !

Meslek liselerine, genel liseler ve imam hatip liselerine göre daha az seçmeli ders verilmesi istenilen haftalık ders programları kaldırıldı.

 Meslek liselerine, genel liseler ve imam hatip liselerine göre daha az seçmeli ders verilmesi istenilen haftalık ders programları kaldırıldı. 
Eğitim-İş Sendikası, genel lise, fen liseleri, Anadolu ve sosyal bilimler liselerindeki alan uygulamasının kaldırılması işlemi ile beraber liselerde haftalık ders çizelgesi tablolarının iptal istemi ile Danıştay 8.dairesinde dava açıldı. 

Daire, liselerde haftalık ders çizelgesinin iptalini yaparken alan uygulamasının kaldırılması işlemine ilişkin iptal istemine ret kararı verdi. 

Kararda ise haftalık ders çizelgesinde imam hatip liselerinde 11-12, genel liselerde 13-17, mesleki ve teknik liselerde ise 3-6 saat seçmeli ders öngörüldüğünü açıkladı. 

Kararda ise şunlara yer verildi ; 

"Bu hale göre, dava konusu düzenlemeyle gerek genel liseler ve gerekse imam hatip liselerinin seçimlik ders saati sayısının meslek liselerinin seçimlik ders saatinden çok fazla olduğu, bu durumun meslek liseleri aleyhine eşitliğe aykırı bir uygulamaya neden olacağı ve meslek liselerinin amaçlarından yükseköğretime hazırlama konusunda eksik, yetersiz eğitim alınmasına neden olacağı görüldüğünden, meslek liseleri yönünden tesis edilen eksik düzenlemede hukuka uyarlık görülmemiştir."

Düzenlemenin ise üniveristeye giriş sınavı sistemi ile uyumlu olduğu söylenilen kararda, "Öğrencinin 'alan' uygulamasında almak ve başarmak zorunda olduğu tek seçenek yerine, çok seçenekten oluşan tercih yapabilme olanağına kavuşturulduğu, öğrencinin yetenek ve ilgisi doğrultusunda eğitim alması olanağı getirdiği değerlendirildiğinden işlemin bu yönünde hukuka aykırılık bulunmamaktadır" görüşüne yer verildi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi