Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Ek tercih yapmak isteyenler için son 2 gün! Ek tercih hakkında tavsiyeler!

Üniversite yerleştirme döneminin bitmesinin ardından herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler adına ek yerleştirme umudu devam ediyor.

 Üniversite yerleştirme döneminin bitmesinin ardından  herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler adına ek yerleştirme umudu devam ediyor.

İstedikleri bölüme yerleşemeyen öğrencilere sunulan ek yerleştirme şansı hakkında tavsiyelerde bulunan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Önder, "Öğrencilerimize bu kritik süreçte işin uzmanlarıyla, akademisyenlerimizle, tercih danışmanlarımızla destek sağlamaya çalışıyoruz"  dedi. 

Adaylara bu süreci dikkatle değerlendirmelerini ve aktif olmalarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. ,  "Öğrencilerimiz diledikleri bölüm olmadığı için zaman kaybediyorlar başka bölümlerde okumaktan imtina ediyorlar. Ama bu yanlış bir seçim olabiliyor. Çünkü aynı puan kategorisinde olmak üzere yatay geçiş, dikey geçiş gibi imkanları var. Bunlarla ilgili çalışmalarını çok dikkatli yapmalılar. Üniversitelerin web sitelerinden veya YÖK’ün sitesinden süreci çok iyi takip etsinler. Özellikle altını çizmek istiyorum, yatay ve dikey geçiş süreçlerini incelesinler, öğrensinler. Ellerinde ne imkanlar olduğunu çok iyi araştırsınlar. Bu anlamda ek tercih süreci gerçekten kritik. Çok iyi kullanmaları gereken bir süreç" şeklinde açıklama yaptı. 

"Esenyurt Üniversitesi olarak biz 2013’te kurulmuş, 4 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokuluyla faaliyetlerine devam eden ve yeni yerleşkesinde öğrencileriyle buluşan dinamik bir üniversiteyiz"  diyen Yrd. Doç.Dr. Önder, öğrencilere verdiği tavsiyelerine şu şekilde devam etti : 

"Bu süreçle ilgili üniversitemizde öğrenci adaylarımızı karşılıyoruz. Danışma merkezlerimizin yanında üniversitemizde de destek sağlıyoruz. Bizim açımızdan sevindirici olan da okulumuza gelip bizlerle konuşan bilgi alan öğrencilerimizin çoğunluğu üniversitemizde kalmaya karar veriyorlar. Bizlerin onlara yaklaşımı, mesleki gelişimlerinin yanı sıra bireysel gelişimlerini de önceliyor olmamız, bölümlerimizin Bologna sürecine uygunluğu, uluslararası standartlar, deneyimli akademik kadro gibi olanaklar onları tatmin ediyor ve çoğunluğu üniversitemizde kalmaya çalışıyor." şeklinde açıklama yaptı. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi