Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

ÖYP yerleştirmelerinde bazı alanlar için sınav kararı!

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı araştırma görevlisi yerleştirme işlemlerinde bazı alanlar adına sınav yapılması kararını verdiler.

 Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı araştırma görevlisi yerleştirme işlemlerinde bazı alanlar adına sınav yapılması kararını verdiler. 
Yüksek Öğretim Kurulunca Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı araştırma görevlisi yerleştirme işlemlerinde bu senenin eylül ve ekim ayları içerisinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik, mühendislik,  mimarlık, iletişim, felsefe, psikoloji ve hukuk alanlarında alan sınavı yapılmasına karar verildiği açıklandı. 

YÖK'ten gelen yazılı açıklamaya göre, 14 Mayıs 2015 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı ile ÖYP'yeilişkin esas ve usullerde yapılmış olan değişiklik ile ÖYP araştırma görevlisi yerleştirme işlemlerinde alan sınavı getirildiği ve 7 Ağustos 2009- 10 Temmuz 2015 tarihleri içerisinde temel tıp bilimleri ve temel İslam bilimleri alanlarında alan sınavı yapılarak bu kadrolara yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. 

Bundan sonra ise yapılması planlanan alan sınavlarına ilişkin olarak üniversitelerden gelmiş olan öneriler çerçevesinde, Eylül ve Ekim ayları içerisinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik, mühendislik, mimarlık, iletişim, felsefe, psikoloji ve hukuk alanlarında alan sınavı yapılmasına karar verdiğini açıkladı. 

Üniversitelerden talep gelmesi ile beraber başka alanlarda da alan sınavı yapılıp yapılmayacağına YÖK Yürütme Kurulunun karar vereceğinin ve alınmış olan kararın kamuoyu ile paylaşılacağı söylenen açıklamada, alan sınavı yapılmayacak bilim alanlarında ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirmelerin ise bu senenin Aralık ayonda yapılmasının planlandığını açıkladı. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi