Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

TEOG 2017 sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak

26 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde MEB tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavlarının ardından dikkatler sınav sonuçlarında. Son dakika MEB TEOG 2017 sınav sonuçları açıklaması haberimizde.

26 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavlarının ardından gözler MEB'e çevrildi. TEOG 2017 sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG 2017 sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve milyonlarca ortaokul öğrencisinin katıldığı TEOG sınavında büyük bir emek harcndı. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri ve Yabancı Dil derslerinden sınav olan öğrenciler şimdi de heyecanla sonuçları bekliyor.

MEB takviminde yer alan bilgiye göre ise sonuçların Haziran ayı içerisinde açıklanacağı görülüyor. Öğrenciler sonuçların açıklanmasının ardından aldıkları puana göre uygun olan liselere tercih yapacak ve ardından tercih sonuçlarını bekleyecek.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sınav sonuçlarının duyurulduğu platform olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor. TEOG sınav sonuçları belli olduğunda EBA üzerinden öğrencilerin erişimine açılıyor.

Ardından öğrenciler EBA şifreleriyle sisteme giriş yaparak TEOG sınav sonuçları dahil olmak üzere aynı zamanda TEOG soru ve cevaplarına da erişebiliyor

Öğrenciler sınav sonuçlarının ardından tercih işlemini yapacak. Puanlarının yettiği liselere tercih yapacak olan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla kazandıkları liseye yerleşim işlemlerini tamamlayacak. Böylece 2017 TEOG süreci tamamen sonlanmış olacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi