Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Emekliler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı? Temmuz 2016 zamlı maaş var mı?

Emeklilerin gündeminde Ramazan Bayramı öncesinde gözler ikramiye ve maaş haberlerine çevrildi. Emekliler Temmuz 2016 ayında zamlı maaş var mı? Emekliler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı?

Emeklilerin gündeminde Ramazan Bayramı öncesinde gözler ikramiye ve maaş haberlerine çevrildi. Emekliler Temmuz 2016 ayında zamlı maaş var mı? Emekliler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı?

Milyonlarca emekli bu haber resmen kilitlenmiş durumda. Emeklilerin maaşı ne kadar olacak? Temmuz 2016 ayında emekliler kaç lira zamlı maaş alacak? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme olacak mı? Temmuz ayı, tüm emekliler için zam ayı olacak. Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. Ramazan Bayramı'nda emekliler ikramiye alacak mı?

Emeklilere faizsiz kredi için çalışmalar devam ederken, 'avans' verilmesi de masada oalcak. İsteyen emeklilere maaşlarına karşılık belli miktarda avans verilebilecek. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere verilecek avansın, sisteme getireceği maliyeti değerlendiriyor. Yapılan çalışmanın önümüzdeki günlerde netleşmesi planlanıyor. Kısa sürede taslak haline getirilmesi amaçlanan düzenlemenin, Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Çalışmaya göre; isteyen emeklilere SGK'dan avans verilecek.

EMEKLİLER RAMAZAN BAYRAMI'NDA İKRAMİYE ALACAK MI?

Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşın 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak. Emekliler, özellikle yaz ve bayram dönemlerinde yaşadıkları nakit sıkıntısını avans sistemiyle atlatacak. Bankadan çektiği kredide faiz ve masraf ödemek zorunda kalan emekli, bu yüklerden kurtulacak.

Temmuz ayı 11 milyona yakın emekliye tam bir bayram yaşatacak. Emekliler hem zam hem de promosyon ile ek gelire kavuşacak. Zamlı maaşların Ramazan Bayramı öncesi verilmesi, promosyonunda bayrama yetiştirilmesi bekleniyor. Emeklilere 900 liralık promosyon ödenmesi gündemde. Memur emeklileri yüzde 5, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranına göre zam alacak.

Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişecek. Memur emeklileri toplu sözleşme kapsamında yüzde 5 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise enflasyon farkı alıp almayacağını öğrenmek için 4 Temmuz'u bekliyor. Bu tarihte açıklanacak enflasyon verileriyle her şey netleşecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi