Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

GSS primleri için önemli ve yeni çalışma!

GSS'nda yeni dönemin açılışı yapıldı. 65,197 ve 395 lira şeklinde olan 3 farklı prim sistemi sona erecek. Tek bir prim tutarı belirlenecek.

 Genel Sağlık Sigortası'nda yeni dönemin açılışı yapıldı. 65,197 ve 395 lira şeklinde olan 3 farklı prim sistemi sona erecek. Elde edilen bilgilere göre evdeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3 te 1', kadar ve üzerinde olan herkes tek bir tutar üzerindne prim ödemesi yapacak. 
Tek bir prim tutarı belirlemesi yapılacak. Bu tutar ise kesinleşmeye başladı. Elde edilen bilgilere göre bütün primlerin 60 liraya indirilmesi planlanmaktadır. Bu duruma göre hala GSS primi ödeyen herkesin yatıracağı prim tutarı düşecek. Yani 4.2 milyon kişinin prim tutarı düşmüş olacak. Çıkan haberlere göre emeklilik için yaşını bekleyenler, ayrıca gelir kesintisi yaptırmadığından dolayı tavandan prim borcu çıkarılan kişiler de yeni sistem ile rahat nefes alacak. Kesin primtutarı önümüzde ki günler içerisinde açıklanacak. 

 SGK'nın da takipte zorlanmayacağı yeni sistem, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Gelir testinin resen yapılması sağlanarak, bazı kısıtlar kaldırılacak. bugün GSS kapsamında 12 milyar liralık alacağın yaklaşık yüzde 6-7'si tahsil edilirken, yeni düzenleme ile bu oran yukarılara çıkarılacak.

Ödeme sistemi hala 3 şekilde 

Mecvut sistem içerisinde gelir testi sonucu evdeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te biirinden az çıkanların primini devlet ödemektedir. Gelir bunun üzerinde ise vatandaşın gelire göre belirlenen primi ödemesi gerekmektedir. Primler gelire göre 65.88, 197.64 ve 395.28 lira şeklinde 3 farklı kategoriden oluşuyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi