Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Kırmızı et üretim miktarı acaba neden düştü!

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen senenin son çeyreğinde geçtiğimiz çeyreğe göre %21,9, bir önceki senenin aynı dönemine göre ise %26,2 azalış ile 297 bin ton olarak meydana geldi.

 Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi,  geçen senenin son çeyreğinde, Kurban Bayramı'nın olduğu önceki döneme göre %21,9, bir önceki senenin aynı dönemine göre ise %26,2 azalarak 297 bin ton olarak gerçekleşti. 
TÜİK, 2015 senesinin son çeyreğine yönelik kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. 

Bu duruma göre, geçen sene son çeyrekte sığır eti üretimi 259 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi Kurban Bayramı'nın olduğu bir önceki döneme göre %24,4, bir önceki senenin aynı dönemine göre ise %26,7 azalış gösterdi. 

Koyun eti üretimi 30 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre %8,3 artışa geçerken, bir önceki senenin aynı dönemine göre %18,5 düşüş yaşadı. 

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde, Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 26,2 azaldı. Söz konusu dönemde bu üretim 297 bin ton oldu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi