Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Ayasofya ibadete açılıyor mu ilk cuma namazı ne zaman kılınacak

Yaşanan son dakika gelişmesinde Ayasofya'nın yakın bir zamanda ibadete açılarak ilk Cuma namazının kılınması bekleniyor. Ayasofya ne zaman ibadete açılıyor?

Bir son dakika gelişmesinde Ayasofya'nın 29 Mayıs'tan sonra yaşanacak olan gelişmelerle birlikte yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda ibadete açılacağı ve ilk namazın ise 2 Haziran'da Cuma namazında kılınacağı belirtildi.

İnternet üzerinden yapılan bir haberde Ayasofya'nın ibadete açılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimat verdiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce yaptığı resmi bir basın açıklamasında Ayasofya Cami’nin İstanbul’un Fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs da cami olarak açılacağını bildirdi.

Ayasofya’nın ibadete açılması ile alakalı olan resmi bildirinin tamamlanmış olduğunu bildiren Erdoğan İstanbul’un incisi, Fatih Sultan Mehmed Han’ın vakfiyesi, yadigarı ve fethin sembolü olan Ayasofya’nın tamamen ibadete açılma kararını resmen açıklandı. Erdoğan, Cami içerisindeki Hristiyanlığa ait motiflerin zarar verilmeksizin perdeler ile örtülerek korunacağını ve caminin içi tamamen ibadete uygun hale getirilip sadece ibadete tahsis edileceğini beyan ederek ayrıca açılış günü olan 29 Mayıs’ta bütün İslam aleminin de  davet edileceği ve açılış esnasında rekorlar kitaplarında yer alacak büyüklükte de  büyük bir mehter takımı eşliğinde fetih marşları ile açılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanımızın bu bildirisi ile adeta bu günü bayram ilan eden İslam ülkelerinin her birinden tebrik ve takdir mesajları aldığını beyan eden Erdoğan açıklamasını “Bu kararımız bütün İslam alemine ve Osmanlı torunları olan Türk milletine hayırlı uğurlu olsun” diye nihayetlendirdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi