Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Bahçeli’nin koalisyon şartı belli oldu: Kuran’a el basın, süreci çöpe atın!

7 Haziran seçimlerinden bugüne değin geçen sürede koalisyon kurulamadı. CHP koalisyon için 14 ilke HDP 3 şart dile getirirken MHP’de şartını söyledi. Bahçeli’nin koalisyon şartı belli oldu. Bahçeli Kuran’a el basılsın dedi. Bahçeli çözüm sürecinin çöpe atılmasını da koalisyon şartı olarak dile getirdi.

7 Haziran seçimlerinin ardından neredeyse 2 aylık bir süre geçti ancak hükümet hala kurulamadı. Koalisyon görüşmelerinde her parti ilkelerini ve kırmızı çizgilerini ortaya koydu. Devlet Bahçeli’de koalisyon açıklaması yaparak Kuran’a el basılmasını istedi.

Çözüm süreci çöpe atılacak

Bahçeli koalisyonu AKP ile kurmak için 5 şart saydı. “1-Anayasanın ilk dört maddesinden taviz yok. Üniter yapı, toprak bütünlüğü, başkent Ankara, dilimiz Türkçe. 2- Terör örgütü PKK ile Güneydoğu Anadolu’da ya da Türkiye’nin diğer yerlerinde mücadele edilecek. 3- PKK, kendini lağvedecek. Silahlarıyla birlikte teslim olacak. Masumlar anaların kucağına, suç işleyenler yargıya, oradan da cezaevine... Silahlar, Türkiye Cumhuriyetinin envanterine kayıt edilecek. 4- 17-25 Aralık dosyası yeniden açılacak. Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek. 5- Çözüm süreci çöpe atılacak.”bu maddelerin kabul edilmesi halinde AKP’nin Kuran’a el basmasını da istedi.

CHP’ye sesleniyorum

Devlet Bahçeli terör olaylarının araştırılmasını istendiği komisyona hayır demeleri üzerine yapılan eleştirilere de yer verdi. Bahçeli “ TBMM’nde dün bir terörün tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim diyerek CHP ve HDP’nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu bugünkü acı haberle milletimiz bir daha görmüş oldu. Özellikle CHP’ye sesleniyorum. HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır CHP” dedi. MHP’li vekillerin Saray’a yaptığı ziyarete yönelik eleştirilere Bahçeli, “Sana ne, giderse gider... Senin eski genel başkanın bir telefonla Erdoğan’ın ayağına kadar giderken sesin çıkmıyor da, MHP’nin Başkanlık Divanı Üyelerinin gitmesini niye yadırgıyorsun.”dedi.
 
 
    
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi