Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Esenyurt'ta tellere ayakkabı asılması bir şifre mi yoksa... Vatandaş: Zombiye benziyorlar...

Esenyurt bu olayla çalkalandı. Günlerce çalınan ayakkabıların tellere asılması konuşuldu. Türkiye'nin gündemine de bomba gibi düştü. Peki Esenyurt'ta tellere ayakkabı asılması olayı bir mesaj mıydı?

Esenyurt'un Pınar Mahallesi, çocukların eğlencesi dedi ama yapılan bu olay Avrupa'da çetelerin hakim olduğu yerleri belirlemek için kullanılan bir işaret olarak kullanılıyor ve 'Shoefiti' olarak biliniyor.

Geçen hafta gündeme gelen olay Esenyurt'ta yaşandı. Belediye ekipleri günlerce toplamaya çalıştı, bir sonraki gün yine ayakkabılar tellere asılı şekilde duruyordu. 34 bin kişinin yaşadığı mahallede ayakkabıların nasıl tellere asıldığı merak konusu olurken belediye ekipleri de topladığı ayakkabıların esrarını çözmeye çalışıyor.

AYAKKABILARIN TELLERE ASILMASI BİR MESAJ MI?

Avrupa'da da kullanılan bu yöntem çetelerin hakim olduğu yerleri belirlemek için kullanılıyor. Ancak mahalle sakinleri bu olayın çocukların bir eğlencesi olduğu kanaatinde. Ayakkabıları tellere kimin astığını şu ana kadar gören olmazken bir kısım vatandaş ise bölgede bulunan boş binayı mesken tutan madde bağımlılarının bu ayakkabıları tellere astığını düşünüyor.

ZOMBİYE BENZİYORLAR

Mahalle muhtarı gazetecilere yaptığı açıklamada 'Mahalleli şikayetçi olunca biz de gerekeni yapıp gerekli yerlere başvurduk. Hatta çocukların mesken tuttuğu boş bina için de gerekli başvurularımızı yaptık. Haber bekliyoruz' ifadelerini kullandı. Bir mahalle sakini de yaptığı açıklamada asıl meselenin boş bulunan bina için gerekenin yapılmasıyla çözüme kavuşacağını savunurken 'Her saat başı ve her yaştan o binada birilerini görmek mümkün. Gelip orada uyuşturucu kullanıyorlar. Ayakta duracak halleri olmuyor, görseniz zombiye benziyorlar' açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi