Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Evlilik programları bitti mi yayından kaldırıldı mı

OHAL kapsamında yayınlanan 689 ve 690 Sayılı KHK ile evlilik programlarına yasak geldi. Evlilik programları yayından kaldırılıyor mu? Son dakika evlilik programları burada.

OHAL kapsamında yayınlanan 689 ve 690 Sayılı KHK ile televizyon ekranlarındaki izdivaç adı altında yayınlanan evlilik programları yayından resmen kaldırıldı.

Televizyon ekranlarında yayınlanan Esra Erol'da, Zuhal Topal'la, Evleneceksen Gel ve Kısmetse Olur gibi evlilik programlarının bundan böyle yeni çıkarılan KHK ile yayından kaldırıldığı ve yasaklandığı bildirildi.

Bu tür programların bundan sonra yayın hayatına nasıl devam edecekleri ise kanallar açıklama yapmadan henüz kesinleşmeyecek.

NOT: Kamuoyunda tartışmalara neden olan evlilik programları 689 ve 690 Sayılı KHK ile yasaklandı.

KHK'daki madde de “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi