Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Koalisyona kaşıntısı olan saray danışmanı: Başkanlık sistemi rafa kalkmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Burhan Kuzu erken seçim açıklaması yaptı. Kasım Aralık gibi erken seçim olabileceğini söyleyen Kuzu barajında yüzde 7 olabileceğinin mesajını verdi.

Türkiye koalisyon sürecini tartışırken erken seçim olasılığı da ihmal edilmiyor. Saray’ın çiçeği burnunda danışmanı Burhan Kuzu erken seçim olasılığı üzerine açıklamalarda bulundu. Erken seçimin Kasım ya da Aralık gibi olabileceğini vurgulayan Kuzu seçim barajının da yüzde 7 olabileceğini vurguladı.

Kasım Aralık’ta erken seçim

Burhan Kuzu vatandaşlara erken seçim için bir fırsat daha verilmesi gerektiğini söyleyerek "Tek parçalı bir hükümet kurmak için bu millete bir fırsat daha verilmeli. Yakın zamanda... Kasım, aralık gibi... Kokuşmuş İngiliz parlamenter sisteminde kalacaksak, Allah’ın belası sistemde sürünmeye devam edeceksek ki öyle gözüküyor, barajı yüzde 7’ye indirebiliriz. Bu seçime de yetişir. Bu seçimde uygulanması için Anayasa’da hüküm için geçici madde konulur, 'İşbu seçimde uygulanır' denir..." şeklinde konuştu.

Koalisyon lafını duyunca kaşıntım tutuyor

Burhan Kuzu koalisyon kelimesini duyduğu zaman kaşıntısının tuttuğunu söyleyerek “Seçim barajının düşürülmesinin herkesi rahatlatacağını dile getiren Kuzu, "Çok eleştiri alıyor bu baraj, o anlamda rahatlatır herkesi... HDP’nin oyları baraj aşsın diye zorlandı, o detayı da unutmamak lazım. Ben bildiğimi konuşan bir insanım, çekincem olmaz. Ben şahsen HDP’nin barajı aşmasını hiç ama hiç istemedim. Çünkü koalisyonlara alerjim var, kaşıntım tutuyor koalisyon lafını duyunca, o derece yani. İstemeyişimin sebebi o." dedi.

Başkanlık sistemi rafa kalkmadı!

Erdoğan’ın başkanlık istemine yönelik isteğinin rafa kalkmadığını söyleyen Kuzu “Diyelim ki seçime götürmek istiyor. Bu neyi kurtarır? AK Parti’yi tek başına getirir. Bir Anayasa değişikliği tablosu çıkmaz çünkü 330 rakamı zor. Başkanlık modeli rakamı bu seçimde yakalanamaz. Öte yandan tek parçalı bir parlamento olursa ülke daha rahat çalışır. Cumhurbaşkanı açısından konunun o tarafı var kuşkusuz. Ama Tayyip Bey ile algı tamamen yanlış, yakından biliyorum. Başkanlık modeli niyeti tabii ki var. Gündemden kalkmış değil. Rafa kalkmaz. Ondan hiç şüphe olmasın. O bir kenarda hep durur, altın bilezik gibi. Tayyip Bey’in kafasından çıkmaz ama “Bu seçimi bu yüzden istiyor” dersek günaha gireriz. ”dedi.
    
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi