Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Ferguson olayları yıldönümünde ortalık karıştı

9 Ağustos 2014’te ABD’nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında polis şiddetiyle hayatını kaybeden Michael Brown’un(18) anma törenlerinde ateş açıldı.

2014 Ferguson protestoları olarak bilinen olaylarda siyahi genç Darren Wilson’ın öldürülmesi ülkeyi ayağa kaldırmıştı. Ülkede artan polis şiddeti bu olay ile birlikte zirveye ulaşmış ve dünya genelinde geniş çaplı protestolara sahne olmuştu.

Yıldönümünde olaylar çıktı

Polisin orantısız şiddetiyle hayatını kaybeden Michael Brown’un ölüm yıldönümü törenlerinde olaylar çıktı. Ferguson’da düzenlenen anma törenlerinde polise ateş açıldı.

St. Louis Polis Şefi Jon Belmar, düzenlediği basın toplantısında, Ferguson'da sakin bir havada başlayan tören sırasında bir adamın polise ateş açtığını, olayın, yüzlerce kişinin Batı Florissant Caddesi'nde toplandığı sırada yerel saatle 23.15'te meydana geldiğini açıkladı. Belmar, saldırganın, üzerinde herhangi bir işaret bulunmayan  polis aracındaki sivil giyimli dört memura ateş açtığını, polislerin, ateşe aracın içinden karşılık verdiğini, daha sonra araçtan çıkarak adamı takip ettiğini, takip sırasında yine silahını kullanan saldırgana tüm memurların ateş ettiğini söyledi. 

Polislerin açtığı ateşte ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan adamın kimliğine ilişkin ise bilgi verilmedi. 

Polis memuru Daren Wilson'a, Kasım 2014'te yerel makamlarca açılan soruşturmada büyük jüri tarafından suçsuz kalması ve diğer eyaletlerde de benzer olayların yaşanması üzerine protestolar giderek ülke geneline yayılmıştı.

 


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi