Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Sare Davutoğlu: Şiddet bir bütündür

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu kadına şiddet konusunda ilginç açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu Milliyet Gazetesi’nden Seril Çevikcan’a açıklamalarda bulundu. Kadına şiddet konusunda konuşan Sare Davutoğlu konunun kadına şiddet denilerek abartıldığını düşündüğünü söyledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformunun yaptığı araştırmaya göre 2014 yılında 294 kadın hayatından oldu.. bu 294 kadının yüzde 47’si hayatı ve yaşamı üzerine kendi kararlarını vermek isterken öldürüldü. 294 kadının yüzde 25 gibi ciddi bir rakamını 25 yaş altı kadınlar oluşturuyor. 2010 ve 2014 yılları arasını incelemek üzere mecliste kadına yönelik şiddetin araştırılması için kurulan komisyonda gerçeği ortaya koyan şaşırtıcı bilgiler içeriyordu. Rapor toplamda bin elli beş sayfa tuttu. Rapora göre polisin sorumluluğuna giren bölgelerde 413 bin 181 aile içi şiddet olayı meydana geldi. Meydana gelen bu şiddet olaylarından 509 bin 802 kişi etkilendi. 529 kadın 403 erkek ve 89 çocuk bu şiddet olaylarından dolayı hayatını kaybetti. 77 bin 237 kadın çağrı üzerine koruma, 65 kişi yakın koruma aldı. Sare Davutoğlu kadına şiddet deyiminin yanlış olduğunu söyleyerek şiddetin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hızlı kentleşme yaşanıyor

Manisa’da mevsimlik işçileri taşıyan araçta 13’ü kadın 15 kişinin yaşamını kaybetmesi konusuna değinen Sare Davutoğlu bunların anne ölümleri olduğunu belirterek bunların azaldığını ima etti. Ak Parti döneminde gelişmiş ülkeler seviyesine çıktığını da söyleyen Sare Davutoğlu kadın istihdamı için çok şeylerin yapıldığını da söyledi. Çocuk sahibi olmanın kolaylaştırıldığına dikkat çeken Sare Davutoğlu Türkiye’nin çok hızlı bir kentleşme yaşadığını söyledi.

Şiddet bir bütündür

Kadına şiddet konusunda düşüncelerini paylaşan Sare Davutoğlu bu olaylara kadına şiddet denilmesinin olayları abarttığını düşündüğünü belirtti. Sare Davutoğlu olaylara bütün olarak bakılması gerektiğini belirttiği konuşmasına insanlar arasındaki sevgi ve muhabbetin artırılması gerektiğini söyledi. 


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi