Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

600 gramlık bebeğe kalp ameliyatı yaptılar

İzmir'de prematüre olarak dünyaya gelen 600 gramlık bebek kalp ameliyatı oldu. Kalp damarının biri zayıf olduğu için acil ameliyata alındı.

İzmir'de prematüre olarak dünyaya gelen 600 gramlık bebek kalp ameliyatı oldu. Kalp damarının biri zayıf olduğu için acil ameliyata alındı.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen vaka hastanenin başarılı doktorları tarafından anında müdahile edildi.

Küvezde ameliyat

Yapılan ameliyatla 600 gramlık bebeğin kalp damarı tamir edildi. Ancak ilginç durum bebeğin ameliyatının küvez başında yapılması oldu. Yapılan açıklamada ise bu şekilde minik hastaların ameliyatına karar verdikten sonra anında müdahale edilmesi gerektiği ifade edildi. Anında müdahale edilmediği takdirde ameliyat yolunda dahi ölümlerin meydana geldiği ve bu yüzden acele karar verilip erken davranılması gerektiği söylendi. Hastanede aynı zamanda 14 yaşındaki bir çocuğa da kalp nakli yapıldığı ve ameliyatın olumlu bir şekilde sonuçlandığı açıklandı.

Minik bebeğin durumu iyi

Kalp damarlarının tamir edilmemesi sonucunda beyin kanaması akciğer yetmezliği ve anında kalp durmalarının yaşandığı bu yüzden sorunun hemen çözülmesi gerektiği ifade edildi. Yapılan müdahaleler ve ameliyat sonucunda minik bebeğin kalp damarlarının iyi durumda ve tedavisine gelişimi normal seviyeye gelinceye kadar küvezde devam edecek.

İzmir'de prematüre olarak doğan bebeğe yapılan kalp ameliyatının başarılı geçtiği ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi