Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Matcha çayının nasıl yapılacağı ve faydaları nelerdir

Siyah çayın ardından birçok kişinin bardağında yeşil çay görebilirsiniz. Yeşil çay artık ülkemizde daha çok tercih edilmeye başlandı.

 Siyah çayın ardından birçok kişinin bardağında yeşil çay görebilirsiniz. Yeşil çay artık ülkemizde daha çok tercih edilmeye başlandı. 

Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırıcı, kansere karşı koruyucu etkisi ve ödem söktürücü etkisi bulunmaktadır.Yeşil çay popülerliği ardından Japonların çay dünyasına girdiğimiz zaman son zamanların ilgi çekeni ise Matcha Çayı! Bu çayın popüler olması sebebi ise yeşil çaya daha faydalı gözüküyor. Matcha çayının, yeşil çaya göre farkı toz halinde bulunmasıdır. Matcha çayını sıcak suyun içerisine karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Matcha çayının antioksidan özelliğinin yeşil çaya göre daha fazla olduğunu unutmayalım. 

Matcha çayının tükettiğiniz zaman kahve tükettiğiniz zaman gördüğünüz etkileri görebilirsiniz. Bir bardak matcha çayının içerisinde bir bardak kahvenin üçte biri kadar kafein bulunuyor. Kahve içtiğiniz zaman yaşadığınız enerjikliği aynı şekilde hissedebilirsiniz.

Matcha çayını ise ince bir süzgeç yardımı ile bardak içerisine süzmelisiniz. 70-80 derece sıcak su ile karıştırıldıktan sonra Matcha çayını tüketebilirsiniz. Gün
içerisinde 1-2 gramlık bu çaydan tüketebilirsiniz. 1-2 gramdan fazla tüketmeniz halinde karaciğer yetmezliğine yol açabilir.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi