Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırıcı, kansere karşı koruyucu etkisi ve ödem söktürücü etkisi bulunmaktadır.Yeşil çay popülerliği ardından Japonların çay dünyasına girdiğimiz zaman son zamanların ilgi çekeni ise Matcha Çayı! Bu çayın popüler olması sebebi ise yeşil çaya daha faydalı gözüküyor. Matcha çayının, yeşil çaya göre farkı toz halinde bulunmasıdır. Matcha çayını sıcak suyun içerisine karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Matcha çayının antioksidan özelliğinin yeşil çaya göre daha fazla olduğunu unutmayalım.
Matcha çayının tükettiğiniz zaman kahve tükettiğiniz zaman gördüğünüz etkileri görebilirsiniz. Bir bardak matcha çayının içerisinde bir bardak kahvenin üçte biri kadar kafein bulunuyor. Kahve içtiğiniz zaman yaşadığınız enerjikliği aynı şekilde hissedebilirsiniz.
Matcha çayını ise ince bir süzgeç yardımı ile bardak içerisine süzmelisiniz. 70-80 derece sıcak su ile karıştırıldıktan sonra Matcha çayını tüketebilirsiniz. Gün
içerisinde 1-2 gramlık bu çaydan tüketebilirsiniz. 1-2 gramdan fazla tüketmeniz halinde karaciğer yetmezliğine yol açabilir.