Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Yerli kanser aşı tedavisi destek bekliyor!

Ege Üniversitesi'nin başlatmış olduğu kanser tedavileri ve aşıları yeterli bağış ve kaynak olmaması nedeni ile durduruldu.

Ege Üniversitesi'nin başlatmış olduğu kanser tedavileri ve aşıları yeterli bağış ve kaynak olmaması nedeni ile durduruldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, yeni başlatılan kanser tedavileri araştırmaları için yeterli kaynak ve bağış bulunmadığını bu nedenle araştırmaların durdurulduğunu duyurdu.

Haydaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Açıkçası bizim kanser aşılarıyla ilgili başladığımız bir çalışmamız vardı. Çok ayrıntıya giremeyeceğim. Destek bulamadığımız için sekteye uğramak durumunda kaldı. Çok iyi noktalara gelmiştik. Birçok ön araştırmalarımız olmuştu. Kanser immünoterapisinde yeni hedefler belirlİleri evre beyin tümörlerine ilişkin çalışma kapsamında bir laboratuvar kurulması gerektiğini, ilk etapta 1 milyon liralık bütçeye ihtiyaç duyduklarını söyleyen Haydaroğlu, yeterli kaynak veya bağış bulmaları durumunda yeni kanser aşısı çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Çoğu ülkelerde kanser araştırmaları için büyük bütçeler ayırıldığını, bağışlar yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Haydaroğlu, 

"Dünyada kansere birçok firma bağışlar yapıyor ama biz dışarıdan destek bulamıyoruz. Bizim ülkemizde devletin verdiği bir takım olanaklarla, üniversitelerin küçük bütçeleriyle sarf malzemeleri alıyoruz. Büyük çaplı araştırmalar yapamıyoruz. Başlattığımız çalışmaların devamını getiremiyoruz. Biz hep ABD'de, Avrupa'da ne yapılmış onlara bakıyoruz, onları tekrarlıyoruz. Kafamızdaki düşünceleri hayata geçiremiyoruz."eyip kombine tedaviler üzerine ilerliyorduk" dedi.

Kemoterapi, radyoterapi, hormonoterapi uygulanan hastaların sağ kalım yüzdelerinin gittikçe yükseldiğine ancak kanser nedeniyle ölümlerin artışına mevcut tedavilerin yetişemediğini ifade eden Haydaroğlu, kanserin önüne geçebilecek çare olarak immünoterapiyi gördüklerini ve yeni aşı için destek beklediklerini açıkladı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi