Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Erdoğan'dan patlama ile ilgili açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HDP mitinginde yaşanan patlama ilgili, “Trafo önündeki bir bölgede bir simitçinin olduğu söyleniyor. Bir de 40-50 metre mesafede bir çöp kutusunda olduğu söyleniyor." dedi

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, “Trafo önündeki bir bölgede bir simitçinin olduğu söyleniyor. Bir de 40-50 metre mesafede bir çöp kutusunda olduğu söyleniyor. Ankara’dan uzman ekipler bölgeye gitti. Orada çalışmalarını sürdürecekler. Bu işin nereden, nasıl kaynaklandığı incelenecek ve bir neticeye varacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da yaşanan patlama olayı ile ilgili açıklamalara yer veren Erdoğan, “Patlamayla ilgili İçişleri Bakanımızdan bilgi aldım. 100’e yakın yaralı olduğu konusunda bilgi aldım. Temennimiz, ağır yaralıların şifa bulmasıdır. Rabbim ölenlere rahmet, yaralılara da şifa versin” dedi.

“OLAY SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE OLMASI NEDENİYLE SEÇİME CİDDİ MANADA GÖLGE DÜŞÜRDÜ”

HDP mitingi esnasında 2 ayrı bölgede patlama yaşandığını dile getiren Tayyip Erdoğan, “Trafo önündeki bir bölgede bir simitçinin olduğu söyleniyor. Bir de 40-50 metre mesafede bir çöp kutusunda olduğu söyleniyor. Ankara’dan uzman ekipler bölgeye gitti. Orada çalışmalarını sürdürecekler. Bu işin nereden, nasıl kaynaklandığı incelenecek ve bir neticeye varacağız. Şuanda yapılacak tespitler erken olur diye düşünüyoruz. Bizi en çok üzen şudur; şuana kadar şöyle ya da böyle arzu edilmeyen olaylar oldu. Mesela Siirt’te bir muhtarımız öldürüldü. Şırnak’ta 2 kişinin öldürülmesi hadisesi, daha önce yine ölüm hadiseleri, bütün bu olayları düşündüğümüz zaman sürecin maalesef olumsuz yanları oldu. Bugünkü olay, seçimden 2 gün önce olması nedeniyle seçime ciddi manada gölge düşürdü. Seçimi öyle ya da böyle yapacağız. Güvenlik tedbirlerini daha da arttırarak, seçimi en iyi şartlarda yapmanın gayreti içerisindeyiz. Burada herkesin tahriklere gelmeden, demokratik hakkını en ideal şekilde pazar günü kullanmayı kendisini hazırlamalıdır. Siyasi partiler tabanlarına daha da farklı şekilde sükuneti telkin etmelidir. Pazar günkü demokratik sınavı çok büyük bir katılımla tam bu olanların aksine gerçekleştirmeliyiz. Sandıklarımızı bu tür tehditler değil, irademiz tayin eder. Halkın, ‘Biz bu irademizi en güzel şekilde gelip sandıkta kullandık, kullanacağız ve kullanıyoruz’ demesi en idealidir. Dolayısıyla ben tekrar ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifalar, ailelerine sabırlar temenni ediyorum” şeklinde açıklamalara yer verdi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi