Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Alexa reklamında aşina yüzler

Bilineceği üzere bu reklamın çok iyi tanıtım kısmında Alexa’nın sesini kaybettiğine tanıklık edilmişti.

Bilineceği üzere bu reklamın çok iyi tanıtım kısmında Alexa’nın sesini kaybettiğine tanıklık edilmişti. Amazon’un başında bulunan Jeff Bezos yetkililere yedekte bekleyenleri devreye sokmalarını istiyor ve olaylar silsilesi bu nedenle başlamış oluyor.

Önümüzdeki Pazar günü Amerika’da Super Bowl mücadelesi gerçekleşecek. Pek fazla şirket bu NFL mücadelesi için şimdiden faaliyetler oluşturmaya başlamış durumda. Super Bowl’da reklam saptamak, geçmişten beri bir prestij göstergesi olarak tanımlanıyor. Amazon bu sene Super Bowl’da yayınlamak için dev bütçeli bir Alexa reklamı çekti. Kısa vakit önce kısa bir ön tanıtımı yayınlanan reklam filminin tam versiyonu geçtiğimiz gün YouTube’a düştü. Derhal belirtelim. Amazon’un devlete ait YouTube sayfasında bölge kısıtlamasından ötürü reklam Türkiye’de gösterilemiyor. Ama başka bir hesaptan reklamın tamamını izlemek olası.

Reklam filminde Cardi B, Gordon Ramsay ve Antony Hopkins gibi bilinen isimlerin Alexa’nın yerine sesli asistanlık yaptıklarına şahitlik ediyoruz. Epeyce eğlenceli ve komik olan reklam filminin sonunda ise Alexa devreye girerek “buradan sonrasını ben devralıyorum, teşekkürler çocuklar” diyerek, reklamı sonlandırıyor.

Amazon’un dev bütçeli reklam filmi, Super Bowl’un birincil 3 çeyreğindeki değişik molalar esnasında ekranlara yansıyacak. Amazon’un bu çekici Alexa reklamı için ne kadarlık bir bütçe ayırdığı ise şimdilik bilinmiyor.

Pek görünüyor fakat Amazon, akıllı hoparlör olayını fazlasıyla ciddiye alıyor. Yani Apple’ın bu sektörde başı çekmesi fazla da basit olmayacaktır.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi