Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

iPhone son güncellemeyle yok artık dedirtti!

Dünyanın en ünlü teknoloji firmalarından biri haline gelmiş olan Apple'ın tasdiklettiği yeni patente göre iPhone'lar insana benzeyecek ve sizi yüzünüzden ayırt edebilecek.

Dünyanın en ünlü teknoloji firmalarından biri haline gelmiş olan Apple'ın tasdiklettiği yeni patente göre iPhone'lar insana benzeyecek ve sizi yüzünüzden ayırt edebilecek.


Apple'ın yeni model iPhone'ları iPhone 6S  ve iPhone 6S Plus için geri sayımın başladığı ve tanıtımlarının yapılmasının beklenildiği şu günlerde firma boş durmuyor. Yeni ürünlerin tanıtımı için teknoloji kullanıcılarını beklettiği şu günlerde aynı zamanda bir sonraki aşama üzerine çalışıyorlar. Pek çok patentin sahibi olan Amerikalı teknoloji şirketi, sahip olduklarına doymamış olacak ki elindeki patentlere yepyeni bir patent daha ekledi. Apple, yüz tanımaya dayalı bir teknolojinin patentini de Birleşik Milletler Marka ve Patent şirketinden satın almış bulunuyor.

Fakat bu satın alınan yüz tanımaya dayalı patent sistemi önceki yüz tanıma sistemlerinden çok daha farklı. Güvenlik sistemleriyle ilgili olmayan bu yüz tanıma sistemi tamamen sosyal yaşantıyı kapsıyor. "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz... Peki, bu sistem nasıl çalışacak?

Teknoloji devi Apple, bu patentle birlikte kullanıcıların iPhone marka ürünleriyle çekmiş oldukları fotoğraflardaki kişilerin yüzlerini analiz edecek, telefon rehberini tarayacak ve kullanıcının rehberiyle fotoğraf arasında bir eşleşme gerçekleştirecek. Facebook ya da Instagramda paylaşılmış olan fotoğraflardaki etiketleme yöntemi gibi çalışacak olan bu yeni patentin tek farkı bu eşleşmenin herhangi bir sosyal platformda paylaşmadan, kendi özelinde gerçekleştirilecek olması. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi