Kategoriler

GÜNCEL SON DAKİKA - HABER - SPOR - MAGAZİN - TEKNOLOJİ

Qualcomm'dan şok edecek sürpriz! Peki Qualcomm Snapdragon nedir?

Qualcomm Snapdragon, cihazlarında ve sistemlerinde verimi artırmak amacıyla yapmış olduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Qualcomm Snapdragon, cihazlarında ve sistemlerinde verimi artırmak amacıyla yapmış olduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Qualcomm Snapdragon
kullanıldığı cihazların genel havası çerçevesinde pek beğenilmese de piyasadakilerin en iyisi olduğu bir gerçek olarak akıllarda bulunmalı.  Bunun farkında olan şirket, teknoloji alanında kendini geliştirmek ve bu sistemin kullanım oranını artırıp kalitesini yükseltmek adına çalışmalarına hızla devam ediyor. Şirket verimi artırmaya çalışırken yaptığı çalışmalarda yeni cihazlarındaki dayanıklılık ve kullanılabilirlik zamanını da artırmanın peşine düştü. Önceki cihaz ve sistemlerinde çabuk ısınma ve ısınmadan kaynaklı olarak belli bir süreden sonra üründe büyük bir performans düşüklüğü yaşanıyordu. Qualcomm'un yeni girişimi ise daha da ilginç.

Yeni bir tasarıma sahip ürünlerde ilk iki GPU olan Adreno 530 ve Adreno 510 yakında piyasaya sürülecek olan Snapdragon 820 ve Snapdragon 620/618 işlemcileri birbirine entegre edilip entegre halde kullanılabilir olacak. Her şeyden daha önemlisi ise Qualcomm  Snapdragon 820‘de 14-bit Qualcomm Spectra görüntü sinyali işleme ünitesi ilk kez kullanıma sunucak.

Bu özellik ile beraber SDLR kalitesinde fotoğrafçılık ve gelişmiş Yapay Görme teknolojisine destek olmak amacı ile tasarlandığı belirtiliyor. Snapdragon 820 tabanlı cihazların 2016’nın ilk yarısında piyasada olması bekleniyor. 

Qualcomm nedir?


Qualcomm, üretici firma ismi, Snapdragon ise firmanın işlemcilerine verdiği bir isimlendirmedir. Yani Qualcomm Snapdragon bir işlemci serisidir. Bilgisayarımızda kullandığımız işlemcilerden örnek verecek olursak; Intel bir işlemci markasıdır, i serisi işlemciler ise (i3, i5 ve i7 gibi) Intel’in bir işlemci serisidir. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
Esenyurt'ta Yaşlı Kadına Taciz: Meydan Dayağı Yaşandı!
Gündem
EYT Şart Değil! 1994-2008 Girişliler Erken Emeklilik Müjdesi!
Ekonomi
Kadınlara 10 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor! 2000-2008 arası SGK girişi olanlar
Sağlık
Esrar Vücuttan Kaç Günde Çıkar?
Son Dakika
25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.
Ekonomi
Dijital Vergi Dairesi Kullanımı Arttı: 2023'te 15 Milyondan Fazla İşlem Yapıldı!
Magazin
Hudutsuz Sevda 25. Bölüm: Gizli Düşman ve Heyecan Dolu Dakikalar!
Gündem
Dünya Son 6 Yılın En Güçlü Güneş Fırtınasıyla Sarsıldı!
Gündem
Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler
Son Dakika
Yalova'da 3,5 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi